Tijd: 3 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Parijs

Een cocktail met een bijzondere naam? Nu, met een naam als Death in the Afternoon voorspelt deze cocktail niet veel goeds. Dit heeft de cocktail voornamelijk aan de Absint te danken die in het drankje zit. Hier zouden al meer dan eens mensen compleet gek van geworden zijn.

Cocktailset

Wil jij zelf een Death in the Afternoon maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Death in the Afternoon maken

Om een Death in the Afternoon te maken heb je geen bijzondere skills nodig. Iedereen kan deze cocktail zonder probleem maken. Door de absint hakt deze cocktail er wel stevig in. Je moet er geen paar van drinken of je bent helemaal dronken.

Death in the Afternoon recept

Het recept van deze klassieker is betrekkelijk eenvoudig. An sich gaat het om niet meer dan het combineren van absint en champagne. Ook vers citroensap en suikersiroop worden nog aan het recept toegevoegd. Je proeft vooral de absint en de lekkere nasmaak van champagne.

Death in the Afternoon ingrediënten

  • 1 cl absint
  • 1 cl vers citroensap
  • 1 cl suikersiroop
  • Champagne
  • 1 rozenblaadje
  • IJsblokjes

Bereidingswijze

  1. Vul een shaker met absint, vers citroensap, suikersiroop en ijs. Shake goed.
  2. Zeef de cocktail in het champagneglas en vul verder aan met champagne.
  3. Werk af met het rozenblaadje.

Waar komt Death in the Afternoon vandaan?

Schrijver Ernest Hemingway was een fan van dit drankje. Hij vernoemde er zelfs een boek naar. Ondertussen is de cocktail best populair en verrassend verfrissend. Er zijn zelfs mensen die er de dag mee starten.

Gerelateerde cocktails

Corpse Reviver

Corpse Reviver

Dit is een klassieke cocktail die net als Death in the Afternoon absint bevat en een sterke smaak heeft.

Corpse Reviver recept

Kir Royal

Kir Royal

Dit is een eenvoudige maar elegante cocktail die gemaakt wordt van crème de cassis en champagne. De Death in the Afternoon bevat absint en champagne, dus het vervangen van absint door crème de cassis zou voor een vergelijkbare smaak zorgen.

Kir Royal recept

Mimosa

Mimosa

Dit is een eenvoudige en populaire cocktail die gemaakt wordt van sinaasappelsap en champagne. Hoewel het geen absint bevat, heeft het wel champagne als belangrijkste ingrediënt, wat de Death in the Afternoon ook heeft. Een Mimosa is een klassieke brunch cocktail die perfect is voor een lichte en verfrissende drank.

Mimosa recept