Ons land heeft veel te bieden, maar Groningen misschien nog wel het meest. Deze noordelijke stad, ook wel Grûn genoemd ligt direct aan de Noordzee en zit boordevol geschiedenis. Loop door de hofjes van de stad of neem een Martini.. eh kijkje bij de Martinitoren. Hoe je het ook went of keert, vervelen kan je je in deze stad niet en wat als ik jou zou vertellen dat je in deze prachtige stad ook genoeg leuke cocktailworkshops hebt? Time to check it out!

Nu vraag je je waarschijnlijk verschillende dingen af… Kun je deze workshop ook met grote groepen doen? Wat komt er allemaal kijken bij een cocktail workshop in Groningen en wat zijn de beste plekken? Wie weet ga jij bijna trouwen en is het tijd voor een goed bachelorette of bachelor festijn? Dit betekent uiteraard tijd voor een vrij ‘gezellig’ feest en wat is er dan beter dan schudden, shaken en shotten tijdens een workshop cocktails maken in Groningen. Want wat is er nou leuker dan een vrijgezellenfeest met cocktails? Toch kan het ook zo zijn dat je liever een cocktailworkshop met 2 personen doet. Misschien wel met 4 personen. De mogelijkheden zijn er in ieder geval voor elke vorm van gezelschap!

Hoe werkt een cocktail cursus in Groningen?

Wanneer je denkt aan een cocktailcursus in Groningen kan jij hier verschillende gedachtes bij hebben. Van een avondje uit met de meiden of mannen, tot een chique avondje uit met jouw date. Wie weet ben je op zoek naar een nieuwe hobby thuis of een verandering in beroep, maar wil jij wel eerst weten of dit bij je past. Of ben jij misschien opzoek naar een cocktail workshop voor je vrijgezellenfeest in Groningen?

Bij binnenkomst wordt je iets meer verteld over welke dranken jij kunt gebruiken en een stukje achtergrondinformatie. Aan de hand van een professional leer je al snel meer over wat een goede cocktail, nou daadwerkelijk een goede cocktail maakt en na een informatieve opening, zullen jij en je gezelschap een keuze maken uit enkele cocktails, waarnaar jullie zelf aan de slag zullen gaan. Sluit de dag af met een proeverij, waarbij jij je eigen brouwsel uit gaat testen en beoordeel zelf of je achter of voor de bar zou moeten staan. In veel gevallen van de cocktail workshop in Groningen is er ook een optie tot alcoholvrije varianten, zodat iedereen gezellig mee kan doen (en drinken (-; ).

Leukste cocktail workshops en proeverijen in Groningen

Hieronder zijn de leukste cocktail workshops en proeverijen van Groningen te vinden.

Donovans

Of je nou een verjaardagsfuifje hebt of een personeelsuitje, bij Donovans zit je goed als het gaat om een professionele cocktail workshop en proeverij. Met getrainde bartenders gaan jullie aan de slag. Wil jij een thema of specifieke cocktails leren, dan kunnen zij hier volledig rekening mee houden. Met 3 opties, kun jij zelf kiezen wat voor workshop het beste bij je gezelschap past, waarbij ook hapjes mogelijk zijn. Wie wil er nou niet borrelen, shaken en snacken tegelijkertijd? Deze workshop is vanaf 10 personen en mogelijk tot 100 personen. Je kunt dus bijna je hele dorp meenemen als je zou willen 😉

Mr. Mofongo

We introduce to you… Mr. mofongo’s mystery box. Een workshop waarbij jij het zult opnemen tegen jouw gezelschap in een echte cocktail challenge. Aan de hand van een mysterybox met ingrediënten schud en schake je jouw eigen cocktail tijdens deze cocktailworkshop onder begeleiding van professionele bartenders. Na afloop worden de rollen omgedraaid en mag jij nog een drankje kiezen van de kaart. Deze workshop is beschikbaar vanaf 6 personen en duurt 1,5 tot 2 uur lang. Extra pluspuntje? Deze topbar is in 2017 verkozen tot ‘Beste Cocktailbar van Nederland’. Een betere cocktailworkshop in Groningen, kan je dus haast niet krijgen!

Binn’npret

Wanneer jij denkt aan cocktails, denk je waarschijnlijk ook aan zon, zee en strand. Wat is er dan ook niet leuker, dan een cocktailworkshop in een nagebootst strand? Bij indoor strand BINN’NPRET, is dit alles mogelijk. Het leuke aan deze toffe tent is dat jij je cocktailworkshop en proeverij kunt combineren met een salsa workshop en of volleybal toernooi. Wie wordt kampioen cocktails shaken of billen schudden?