Tijd: 6 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Spanje

Pina Colada maken

De Pina Colada is een tropische cocktail. Het woord “Pina” is de Spaanse betekenis van ananas en “colada” betekent gezeefd. Een Pina Colada geeft je het ultieme vakantiegevoel. Tijdens het relaxen op witte stranden onder palmbomen met uitzicht op de zee hoort een Pina Colada cocktail. Wij leren jou hoe je deze tropische cocktail maakt.

Cocktailset

Wil jij zelf een Pina Colada maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Pina Colada recept

Zelf een Pina Colada maken? Zorg eerst voor de juiste ingrediënten in huis.

Pina Colada ingrediënten

  • 30 ml kokosmelk
  • 30 ml ananassap
  • 1 eetlepel gecondenseerde melk
  • 30 ml witte rum of kokos rum

Bereidingswijze

  1. Pak een blender of shaker nodig om de Pina Colada in huis te kunnen maken.
  2. In de blender of shaker voeg je de rum, de kokosmelk, gecondenseerde melk en het ananassap toe. Vervolgens mix je deze ingrediënten. 
  3. Vul een glas voor de helft met ijs en schenk daarin de Pina Colada mix.

Tip: Wil je een vakantiegevoel in je eigen huis? Gebruik dan verse ananas die je in de blender of shaker pureert in plaats van het ananassap. Houd een aantal stukjes ananas over voor de garnering. Steek een parapluutje erin voor het ultieme vakantiegevoel. Geniet ervan!

Pina Colada recept variaties

Er zijn verschillende soorten varianten van de Pina Colada cocktail. Wij zullen de 2 meeste gebruikte varianten toelichten.

Malibu Colada

De verandering voor deze variant is malibu gebruiken in plaats van rum. Wat veel mensen lekker hieraan vinden is dat de malibu zorgt voor een extra sterke kokossmaak. Dit zorgt ook voor een zachte smaak. Zeker een keer waard om uit te proberen!

Rumbana

Houd je niet zo van zoetekauwen? Dan is de Rumbana de geschikte cocktail voor jou! Deze wordt gemixt met verse ananas en Fever Tree Ginger Ale. Dit maakt de cocktail fris en wat minder zoet. 

De geschiedenis van de Pina Colada

De bekende cocktail van kokos, rum en ananas is officieel erkend als het nationale drankje van Puero Rico. Deze naam kreeg de cocktail al in 1978. Dit symbool staat ook wel voor een speels avontuur. De exacte oorsprong van de Pina Colada is onduidelijk. Er gaan verhalen rond dat de Puerto Ricaanse piraat Roberto Cofresí de basis ingrediënten van de Pina Colada 200 jaar geleden bij elkaar heeft gegooid voor het geven van de naam. De geboorteplaats van het drankje zoals de meeste mensen hem kennen is de Beachcomber Bar bij het Caribe Hiltonhoel in San Juan op Puerto Rico. Lees meer over de geschiedenis van de Pina Colada.

Gerelateerde cocktails

Bahama Mama

Bahama Mama

Deze cocktail bevat ook ananassap en kokosmelk, net als de Pina Colada, maar heeft als extra ingrediënt rum en een vleugje koffielikeur.

Bahama Mama recept

Mango Mojito

Mango Mojito

Hoewel deze cocktail geen kokosmelk bevat, heeft hij wel een vergelijkbare tropische smaak door het gebruik van verse mango en muntblaadjes, gemengd met rum en limoensap.

Mango Mojito recept