Tijd: 5 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Nassau Beach Hotel

Op zoek naar een cocktail met een ontzettend leuke en zwoele naam? Dan kom je al snel bij de Bahama Mama terecht. Een fijne cocktail met de nodige punch. Zelf een Bahama Mama maken kan iedereen en je gaat dan onmiddellijk de tropische smaken ervaren. Even een momentje voor jezelf op een Caribisch eiland, heerlijk.

Cocktailset

Wil jij zelf een Bahama Mama maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Bahama Mama maken

Een Bahama Mama maken is niet zo heel complex. In een mum van tijd tover je tropische smaken in je glas. Een cocktail shaker heb je niet nodig om een cocktail mama te maken. De Bahama Mama maak je bij voorkeur op een warme, zomerse dag. Dan komt deze cocktail perfect tot zijn recht.

Bahama Mama recept

Deze cocktail maak je in in een Hurricane glas. Witte en donkere rum worden samengevoegd en ook Malibu hoort in je glas. Verder verwerk je in deze lekkere cocktail ook wat ananassap, sinaasappelsap en limoensap. Yes, in deze cocktail zit aardig wat vruchtensap verwerkt. Verse sappen genieten uiteraard de voorkeur. Als finishing touch voeg je nog grenadine toe aan de cocktail en klaar. Afwerken doe je jouw Bahama Mama cocktail met een partje ananas. Reken op een zoete smaak die blijft kleven.

Bahama Mama ingrediënten

 • 40 ml donkere rum
 • 80 ml Malibu
 • 80 ml witte rum
 • 120 ml ananassap
 • 120 ml appelsiensap
 • 30 ml citroensap
 • 2 scheutjes grenadine

Bereidingswijze

 1. Vul een glas met ijsblokjes. Neem bij voorkeur een hurricane glas
 2. Voeg alle ingrediënten samen en roer goed door elkaar
 3. Tot slot doe je er nog de 2 scheutjes grenadine in
 4. Afwerken doe je het geheel met een blokje ananas

Waar komt de Bahama Mama vandaan?

De oorsprong van deze cocktail is een beetje duister, er bestaan verschillende verhalen. Er gaan verhalen dat deze cocktail is genoemd naar een Caribische danseres in de jaren ‘30 die deze artiestennaam gebruikte. Maar ook een barman op de Bahamas beweert de uitvinder te zijn. Hij zou deze cocktail uitgevonden hebben in het Nassau Beach Hotel. Wie de cocktail ook heeft uitgevonden, de Bahama Mama is een feest voor de smaakpapillen en past perfect bij een zonnige dag.

Gerelateerde cocktails

Pina Colada

Pina Colada

De Piña Colada en de Bahama Mama zijn beide tropische cocktails die populair zijn op zonnige vakantiebestemmingen en bij zomerse gelegenheden. Hoewel ze enkele overeenkomsten hebben, zijn er ook duidelijke verschillen tussen de twee drankjes.

Pina Colada recept

Mai Tai

Mai Tai

De Mai Tai en Bahama Mama zijn beide tropische cocktails die vaak geassocieerd worden met zomerse gelegenheden en vakantiebestemmingen. Hoewel ze niet identiek zijn, delen ze enkele kenmerken die ervoor kunnen zorgen dat ze goed bij elkaar passen.

Mai Tai recept

Strawberry Mojito

Strawberry Mojito

Een fruitige variant van de klassieke mojito met aardbeienpuree en munt. Deze past goed bij de Bahama Mama vanwege de fruitige en verfrissende smaak.

Strawberry Mojito recept