Tijd: 6 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Verenigde Staten

Van een Mai Tai nippen? Dat is puur genot. Deze populaire cocktail klinkt niet alleen exotisch, het drankje smaakt ook verrukkelijk. Een Mai Tai drink je in stijl en bij voorkeur op een zwoele avond. Lusten je smaakpapillen wel rum en Cointreau, dan zal je van deze cocktail genieten. Ideaal voor de zoetebek die wel van zoete cocktails houdt. Enkele Mai Tai’s achter de kiezen en je spreekt ongetwijfeld vloeiend Tahitiaans, dat geven we je op een briefje.

Cocktailset

Wil jij zelf een Mai Tai maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Mai Tai cocktail maken

Op zoek naar het perfecte Mai Tai recept om een geweldige Mai Tai cocktail te maken? Gevonden! Het bereiden van een lekkere Mai Tai is niet complex. Het is een cocktail op basis van Bacardi en spiced rum, waar je limoensap, sinaasappelsap en ananassap aan toevoegt. Nog een beetje amandelsiroop, Rock Candy Siroop, bitters en ijsblokjes en klaar. Om een Mai Tai cocktail te maken heb je dus aardig wat ingrediënten nodig, maar echt moeilijk is het niet. Krachtig shaken om alle ingrediënten optimaal te vermengen is een must.

Mai Tai recept

Een verrukkelijke Mai Tai op de bar toveren? Wij geven je alvast de juiste basisingrediënten mee, aan jou om er het vleugje magie aan toe te voegen.

Mai Tai ingrediënten

 • 30 ml witte rum
 • 30 ml donkere rum
 • 25 ml orange curacao
 • limoensap van ½ limoen
 • 10 ml amandelsiroop
 • munt en limoen

Bereidingswijze

 1. Vul een tiki glas met ijs
 2. Doe de witte rum, orange curacao en amandelsiroop in een shaker. Voeg ook het limoensap toe uit een citruspers
 3. Even shaken en uitschenken in het tiki glas
 4. Voeg de donkere rum nog toe in het glas
 5. Garneer met limoen en munt

Het vergt een beetje oefening, maar heb je het onder de knie, dan krijg je een mooi floatlaagje op deze cocktail.

Het ontstaan van de Mai Tai

De Mai Tai is een verrukkelijke tiki cocktail. De naam is afkomstig uit het Tahitiaans. Als we de verhalen mogen geloven werd ook deze cocktail bedacht door Vic Trader in de Verenigde Staten. Deze legende bedacht tientallen cocktails. Hij zou deze cocktail voor het eerst geserveerd hebben aan vrienden. Die reageerden met ‘Mai Tai’, wat in het Tahitiaans staat voor onweerstaanbaar, en de cocktail had zijn naam gevonden.

Verschillende Mai Tai variaties

Er zijn wel wat varianten van de Mai Tai te vinden, maar zelden met dezelfde naam. Zo kun je ook spelen met ananassap en sinaasappelsap als je de originele smaak te sterk vindt. Ook een variant met Triple Sec en Creme De Almond wordt op heel wat plaatsen geschonken. Ga je voor een kruidige variant dan is de Spicy Mai Tai met kruidnagel en zoethout misschien wel je ding.

Mai Tai mango

Wil je een kleine twist geven aan het klassieke Mai Tai recept? Dan kun je één van de andere sappen vervangen door mangosap. Uiteraard staat het je ook vrij om dit mangosap als extraatje toe te voegen. Zeker in de zomer geeft dit nog wat extra’s aan de cocktail.

Mai Tai amaretto

In sommige originele recepten van de Mai Tai zit er al amaretto, maar wij beschouwen dit alvast niet als de ‘original’. Wij voegen wat extra amaretto toe als we de Mai Tai ook als digestief willen drinken. Een fijne variant waarbij de amandelsmaak er nog meer doorkomt. De perfecte vervanging ook van de amandelsiroop die in het originele recept zit.

Mai Tai ananas

Wij voorzien in het originele recept ook al wat ananassap, maar wil je nog meer van deze smaak, dan kun je een grotere hoeveelheid toevoegen of simpelweg andere vruchtensappen weglaten. Zo krijg je een rasechte Mai Tai ananas. Heerlijk in de zomer, maar voeg wel voldoende ijs toe.

Mai Tai cointreau

Je Mai Tai van wat extra’s voorzien? Dan kun je gerust nog wat Cointreau aan je Mai Tai recept toevoegen. Dit geeft de cocktail nog wat extra pit. Cointreau kan overigens ook perfect in combinatie met amaretto.

Mai Tai coconut

Wil je een uitgesproken kokossmaak? Weet dat je de witte rum ook kunt vervangen door kokosrum. Deze rum kun je in principe in heel wat winkels vinden. Met wat kokosroom erbij geef je helemaal de finishing touch aan deze lekkere variant.

Gerelateerde cocktails

Pina Colada

Pina Colada

De Pina Colada lijkt op de Mai Tai omdat beide cocktails op basis van rum zijn en een tropische smaak hebben. Beide cocktails bevatten ook ananassap als ingrediënt. Het enige verschil is dat de Mai Tai een bittere smaak heeft door de toevoeging van amandel- en limoensap terwijl de Pina Colada een zoetere smaak heeft door de toevoeging van kokosmelk en ananassap.

Pina Colada recept

Rum Runner

Rum Runner

De Rum Runner is een andere cocktail op basis van rum, net als de Mai Tai. Beide cocktails bevatten ook een combinatie van vruchtensappen, zoals sinaasappelsap, ananassap en limoensap. De Rum Runner bevat echter ook zwarte bessenlikeur en bananenlikeur, wat zorgt voor een extra fruitige smaak die vergelijkbaar is met de tropische smaak van de Mai Tai.

Rum Runner recept

Bahama Mama

Bahama Mama

Net als de Mai Tai bevat de Bahama Mama rum als belangrijkste ingrediënt en heeft het een tropische smaak. De Bahama Mama bevat ook sinaasappelsap en ananassap, net als de Mai Tai, maar bevat ook kokossiroop en grenadine voor extra zoetheid en kleur. Beide cocktails zijn populair bij liefhebbers van Tiki-cocktails en zijn perfect voor zomerse feesten en evenementen.

Bahama Mama recept