Tijd: 6 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Florida

Op zoek naar een tropische en exotische cocktail? Dan is de Rum Runner misschien wel wat voor jou! Deze heerlijke drank brengt de smaak van rum en exotische vruchten samen in één glas. Vandaag de dag is de Rum Runner een populaire drank in bars en restaurants over de hele wereld. Het is een zoete en fruitige cocktail die perfect is voor een warme zomerdag of een gezellig feestje. Serveer de Rum Runner met een parapluutje en een stukje ananas en waan jezelf op een tropisch eiland. Proost!

Cocktailset

Wil jij zelf een Rum Runner maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Rum Runner recept

Wil je zelf thuis genieten van een heerlijke Rum Runner cocktail? Het goede nieuws is dat je deze exotische drank eenvoudig zelf kunt maken!

Rum Runner ingrediënten

 • 30 ml witte rum
 • 30 ml donkere rum
 • 30 ml zwarte bessenlikeur
 • 30 ml ananassap
 • 30 ml sinaasappelsap
 • 15 ml limoensap
 • 15 ml grenadine
 • ijsblokjes
 • stukje ananas en parasolletje voor de garnering

Bereidingswijze

 1. Vul een shaker met ijsblokjes.
 2. Voeg de witte rum, donkere rum, zwarte bessenlikeur, ananassap, sinaasappelsap, limoensap en grenadine toe.
 3. Shake krachtig gedurende ongeveer 10 seconden.
 4. Schenk de cocktail over ijs in een glas.
 5. Garneer met een stukje ananas en een parasolletje.

Waar komt Rum Runner vandaan?

De herkomst van de Rum Runner cocktail is enigszins mysterieus en er zijn verschillende verhalen over hoe deze populaire drank zijn oorsprong heeft gevonden. Een van de meest gangbare verhalen is dat de cocktail zijn oorsprong heeft in de Amerikaanse staat Florida tijdens de drooglegging in de jaren 20 van de vorige eeuw. Smokkelaars zouden rum vanuit Cuba naar Florida hebben gebracht en deze drank vermengd hebben met andere ingrediënten om zo de smaak te maskeren en te verkopen in bars.

Een ander verhaal vertelt dat de cocktail is ontstaan in de jaren 50 in de Caribische regio, waar lokale bartenders experimenteren met verschillende combinaties van rum en vruchtensappen om zo een unieke en smaakvolle cocktail te creëren.

Gerelateerde cocktails

Mai Tai

Mai Tai

Deze cocktail bevat ook rum als hoofdingrediënt en heeft een tropische smaak door de combinatie van rum, orgeade en limoensap.

Mai Tai recept

Bahama Mama

Bahama Mama

Net als de Rum Runner is dit een fruitige cocktail met rum als basis. De Bahama Mama bevat ook ananassap, sinaasappelsap en kokosnootlikeur voor een exotische twist.

Bahama Mama recept

Pina Colada

Pina Colada

Deze klassieke cocktail is ook gemaakt met rum en heeft een tropische smaak dankzij de combinatie van ananassap en kokosnootroom.

Pina Colada recept