Japanse cocktails zijn heerlijk en populair over de hele wereld. Deze drankjes zijn meestal gemaakt met een combinatie van Japanse ingrediënten en dranken, waaronder sake, shochu en umeshu. Hier zijn enkele van de meest populaire Japanse cocktails en hoe je ze kunt bereiden.

Saketini

De Saketini is een heerlijke en verfrissende cocktail die wordt gemaakt met sake en gin. Om deze cocktail te maken, heb je nodig: 60 ml gin, 30 ml sake en een schijfje komkommer.

Doe de gin en sake in een shaker gevuld met ijs. Schud krachtig en zeef in een martiniglas. Garneer met een schijfje komkommer en serveer direct.

Shochu tonic

Shochu is een Japanse sterke drank die wordt gemaakt van zoete aardappel, rijst of gerst. Deze drank wordt vaak gemengd met tonic om een ​​verfrissende cocktail te maken. Om een ​​Shochu tonic te maken, heb je nodig: 60 ml shochu, tonic water en een partje limoen.

Giet de shochu in een glas gevuld met ijs en vul aan met tonic water. Knijp het partje limoen erboven uit en roer voorzichtig. Garneer met extra partjes limoen en serveer.

Tokyo mule

De Tokyo mule is een variant op de klassieke Moscow mule, die wordt gemaakt met wodka en gemberbier. In plaats daarvan wordt de Tokyo mule gemaakt met shochu en gemberbier. Om deze cocktail te maken, heb je nodig: 60 ml shochu, gemberbier, een partje limoen en muntblaadjes.

Giet de shochu in een glas gevuld met ijs. Vul aan met gemberbier en knijp het partje limoen erboven uit. Garneer met muntblaadjes en serveer.

Ume sour

Umeshu is een Japanse likeur gemaakt van gepekelde ume-vruchten. Het wordt vaak gemengd met sodawater om een ​​verfrissend drankje te maken, maar het kan ook worden gebruikt in cocktails. Om een ​​ume sour te maken, heb je nodig: 60 ml umeshu, 30 ml citroensap, 15 ml suikersiroop en ijsblokjes.

Doe de umeshu, citroensap en suikersiroop in een shaker gevuld met ijs. Schud krachtig en zeef in een glas gevuld met ijsblokjes. Garneer met een schijfje citroen en serveer.

Matcha martini

Matcha is een groene thee poeder dat populair is in Japan. Het wordt vaak gebruikt in desserts en drankjes. Een matcha martini is een heerlijke en unieke cocktail die wordt gemaakt met matcha poeder en wodka. Om deze cocktail te maken, heb je nodig: 60 ml wodka, 1 theelepel matcha poeder, 15 ml suikersiroop en ijsblokjes.

Doe de wodka, matcha poeder en suikersiroop in een shaker gevuld met ijs. Schud krachtig en serveer vervolgens direct.

Bron: Sumisuknives.nl