Of je nou liever de Dom beklimt of langs de grachten wandelt op zoek naar een kop koffie. In Utrecht heb je een beetje van alles. Gecentreerd in het midden van ons kikkerlandje ben je vanuit alle hoeken van het land ongeveer rond dezelfde tijd in deze leuke stad. Maar naast alle leuke dag activiteiten, is het leuk om soms even iets anders te proberen dan de benenwagen. Hoog tijd dus, voor een workshop cocktails maken in hartje Utrecht.

Nu vraag je je waarschijnlijk verschillende dingen af… Kun je deze workshop ook met grote groepen doen? Wat komt er allemaal kijken bij een cocktail workshop in Utrecht en wat zijn de beste plekken? Wie weet ga jij bijna trouwen en is het tijd voor een goed bachelorette of bachelor festijn? Dit betekent uiteraard tijd voor een vrij ‘gezellig’ feest en wat is er dan beter dan schudden, shaken en shotten tijdens een workshop cocktails maken in Utrecht. Want wat is er nou leuker dan een vrijgezellenfeest met cocktails? Toch kan het ook zo zijn dat je liever een cocktailworkshop met 2 personen doet. Misschien wel met 4 personen. De mogelijkheden zijn er in ieder geval voor elke vorm van gezelschap!

Hoe werkt een cocktail cursus in Utrecht?

Wanneer je denkt aan een workshop cocktails maken in Utrecht, kan jij hier verschillende gedachtes bij hebben. Van een avondje uit met de meiden of mannen, tot een chique avondje uit met jouw date. Wie weet ben je op zoek naar een nieuwe hobby thuis of een verandering in beroep, maar wil jij wel eerst weten of dit bij je past. Dit alles en meer is te vinden in een workshop cocktails maken in Utrecht dan jouw ding.

Bij binnenkomst wordt je iets meer verteld over welke dranken jij kunt gebruiken en een stukje achtergrondinformatie. Aan de hand van een professional leer je al snel meer over wat een goede cocktail, nou daadwerkelijk een goede cocktail maakt en na een informatieve opening, zullen jij en je gezelschap een keuze maken uit enkele cocktails, waarnaar jullie zelf aan de slag zullen gaan. Sluit de dag af met een proeverij, waarbij jij je eigen brouwsel uit gaat testen en beoordeel zelf of je achter of voor de bar zou moeten staan. In veel gevallen van de cocktail workshop in Eindhoven is er ook een optie tot alcoholvrije varianten, zodat iedereen gezellig mee kan doen (en drinken (-; ).

Leukste cocktail workshops en proeverijen in Utrecht

Hieronder zijn de leukste cocktail workshops en proeverijen in Utrecht te vinden.

Bar kitchen

Voor kleine of groepen, dik of dun, groot of klein, feestelijk of teamuitje. Alles kan bij Bar kitchen. Deze gezellige workshops duren 2 uur en bestaan uit 3 cocktails of gin & tonics. Hierbij heb je de keuze om een privé cursus aan te gaan of een open cursus waarbij ook eventueel andere mensen kunnen aansluiten. Deze cocktail workshop in Utrecht is te volgen in het Engels en het Nederlands. Zo kun jij zélfs je internationale vrienden een poepie laten ruiken tijdens een wedstrijdje cocktails schudden. Cocktail workshop mogelijk vanaf 2 personen.

Mr. Finch

Ben jij opzoek naar het specifiek leren van bepaalde cocktails, dan heeft mr. Finch wie weet een workshop cocktails maken, wat precies in jouw straatje valt. Bij deze toppers kun je namelijk zelf kiezen welke cocktails je maakt. Zo is er de tiki time, modern classics, bourbon classics, rum basics en de girls night out workshop. In een tijdsbestek van 3 uurtjes, leer jij alle kneepjes van het vak, de geschiedenis en natuurlijk welke ingrediënten nodig zijn. Wel zijn deze cocktail workshops alleen te volgen vanaf 6 personen. Des te meer reden om jouw vriendengroep op te trommelen dus. Maximale grootte is 25 personen. Zei ik vrienden? Ik bedoelde natuurlijk jouw hele familie.

Behind bars cocktail bar

Een bar met veel diversiteit is behind bars. Hier heb je namelijk niet alleen gezellige cocktail workshops, maar ook leuke tastings. Lekker gevarieerd en helemaal naar jouw wensen. Bij de cocktail workshops in deze gezellige bar in Utrecht, kun jij kiezen uit de classic, de tiki of de bubbels and cocktail workshop. Wel moeten deze cursussen een minimum van 8 mensen bevatten. Voor de proeverij er ook genoeg keuze! Kies jij uit de Japanse whisky tasting of ben jij meer een gin tonic fan? Zowel de cocktail workshops als proeverijen duren tussen de 1,5 uur en 2 uur. Een ruimer assortiment ga in Utrecht vast niet vinden!