Scroppino maken

De Scroppino is een Italiaans tussengerecht van wodka, prosecco en citroensorbetijs. De Scroppino kan je ook als dessert gebruiken. Dit is mogelijk door de zoete smaak van de Scroppino. Wij laten je zien hoe je zelf een Scroppino kan maken!

Scroppino recept

Zelf een Scroppino maken? Zorg eerst voor de juiste ingrediënten in huis.

Scroppino ingrediënten

  • 50 ml prosecco
  • 15 ml wodka
  • 100 gram citroensorbetijs

Bereidingswijze

  1. Leg de ijs en de wodka ruimschoots van tevoren in de vriezer
  2. Als je de fles prosecco te lang in de vriezer legt zal hij ontploffen. Zorg ervoor dat je deze in de koelkast bewaard
  3. Leg de glazen een kwartier van tevoren in de vriezer

Nu alle voorbereidingen gedaan zijn, kunnen we beginnen met het maken van de Scroppino!

  1. Haal het citroensorbetijs een kwartier voordat je begint met het maken van de Scroppino uit de vriezer
  2. Roer krachtig en snel door het sorbetijs met een garde. Er zal hierdoor een smeuïge massa ontstaan. 
  3. Schenk de prosecco en wodka erbij. Roer deze door het sorbetijs heen
  4. Schenk en bedien de Scroppino direct

Het ontstaan van de Scroppino

Er gaan verhalen rond dat de Scroppino is ontstaan eind jaren zeventig toen twee broers die een hotel hadden een mega lading aan wodka hadden besteld. Dit is per ongeluk gegaan. Deze wodka moest uiteraard verkocht worden, maar hoe? De twee broers gingen experimenteren met verschillende toevoegingen, waardoor uiteindelijk de Scroppino ontstaan.

Verschillende scroppino variaties

Wil je een keer variëren tussen andere smaakvariaties van de Scroppino? Dan hebben hier een aantal verschillende sorbetsmaken die goed passen bij deze heerlijke tussengerecht/dessert. 

  • Aardbei
  • Bramen
  • Grapefruit
  • Meloen
  • Limoen

Gerelateerde cocktails

Cocktail 1

Cocktail 2

Cocktail 3