Tijd: 5 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: New Orleans

Een Gin Fizz met een twist? Probeer dan zeker de Ramos Gin Fizz eens. Deze bijzondere cocktail uit New Orleans is een echt smaakbommetje en telt wereldwijd heel wat fans. Deze cocktail meer dan een eeuw mee, maar heeft nog niets aan attractiviteit ingeboet. Proeven en lekker vinden, meer komt er niet bij kijken.

Cocktailset

Wil jij zelf een Ramos Gin Fizz maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Ramos Gin Fizz maken

Om een Ramos Gin Fizz te maken heb je aardig wat ingrediënten nodig. Het is zeker niet de makkelijkste cocktail om te maken, maar als het lukt geeft het wel voldoening. De Ramos Gin Fizz vergt wat oefening en is niet goedkoop, maar jij en de mensen voor wie je de cocktail maakt, zullen er wel helemaal weg van zijn.

Ramos Gin Fizz recept

Het recept van de Ramos Gin Fizz bevat 8 ingrediënten. Je moet dus wel wat in huis halen. Het is ook belangrijk om het recept van de Ramos Gin Fizz goed te volgen. Dit recept wordt trouwens ook weleens de New Orleans Gin Fizz genoemd.

Ramos Gin Fizz ingrediënten

 • 5 cl Gin
 • 2 cl suikerwater
 • 3 cl citroensap
 • 2 cl limoensap
 • 4 druppels oranjebloesemwater
 • 15 cl volle droom
 • 1 eiwit
 • bruiswater
 • ijsblokjes

Bereidingswijze

 1. Doe de ingrediënten, behalve het ijs en het bruiswater in een cocktailshaker. Voeg er ook de spiraal van de strainer aan toe om het geheel schuimig te krijgen.
 2. Shake en voeg er vervolgens het ijs aan toe.
 3. Shake nogmaals.
 4. Giet het geheel via een strainer in een glas gevuld met ijsblokjes.
 5. Vul aan met bruiswater en serveer met een rietje.

Waar komt de Ramos Gin Fizz vandaan?

Deze cocktail werd bedacht in New Orleans. Al in 1888 kwam Henry C. Ramos ermee op de proppen in de Imperial Cabinet Saloon. Ook vandaag nog vind je in zowat alle bars deze cocktail op de kaart. Het is een lokaal icoon.

Gerelateerde cocktails

Gin Rickey

Gin Rickey

Deze cocktail lijkt op de Ramos Gin Fizz omdat het ook gin, limoensap, suikersiroop en sodawater bevat, maar zonder de toevoeging van room en oranjebloesemwater.

Gin Rickey recept

Whiskey Sour

Whiskey Sour

Deze cocktail lijkt op de Ramos Gin Fizz vanwege de combinatie van citroensap en suikersiroop, die ook in de Ramos Gin Fizz wordt gebruikt. Bovendien wordt in beide cocktails eiwit gebruikt om een schuimige textuur te creëren. Het belangrijkste verschil is dat de Ramos Gin Fizz gin gebruikt en de Whiskey Sour whiskey.

Whiskey Sour recept

Amaretto Sour

Amaretto Sour

Het zijn allebei cocktails met een zoetzure smaakprofiel. Dus als je van zoetzure cocktails houdt, zou je de Amaretto Sour kunnen waarderen als je de Ramos Gin Fizz lekker vindt.

Amaretto Sour recept