Tijd: 5 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Washington D.C

Net zoals heel wat mensen gek van gin, maar mag het na zoveel jaar net een tikkeltje anders? Dan moet je zeker eens met de Gin Rickey aan de slag. Een heerlijke zomerse cocktail, waarmee je elke liefhebber van gin zult charmeren. Makkelijk te maken en toch heerlijk, waarom zou je het jezelf moeilijker maken.

Cocktailset

Wil jij zelf een Gin Rickey maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Gin Rickey maken

Meer dan wat sodawater toevoegen aan je favoriete gin is het eigenlijk niet. Als bartender is dit dus een eitje, laat dat duidelijk zijn. Voor een Gin Rickey is helemaal niet veel ervaring nodig, om maar niet te zeggen geen. Toch valt de cocktail zeker eens uit te proberen.

Gin Rickey recept

Het recept van een Gin Rickey is super eenvoudig. Een schijfje limoen, wat limoensap, je favoriete gin en sodawater. Hier hoef je helemaal niet lang over na te denken. Heb je deze zaken in huis, dan kun je heel snel een cocktail maken die toch net een tikkeltje anders is dan de gin tonic.

Gin Rickey ingrediënten

  • 50 ml gin
  • 100 ml sodawater
  • 25 ml limoensap
  • Schijfje limoen

Bereidingswijze

  1. Vul een Highball met ijs
  2. Voeg de gin en het limoensap toe
  3. Vul de rest van het glas met sodawater
  4. Werk af met een schijfje citroen

Waar komt Gin Rickey vandaan?

Deze gin werd vernoemd naar Joe Rickey, een democratische lobbyist uit Washington D.C., uit de laat 19de eeuw. Hij gaf een bartender in Shoomaker’s bar de opdracht deze cocktail te maken. Een verfrissende cocktail was het resultaat. De cocktail duikt ook op in het boek ‘The Great Gatsby’ uit 1925. In 2011 werd de cocktail uitgeroepen tot Washington D.C.’s cocktail.

Gerelateerde cocktails

Gin Gimlet

Gin Gimlet

Beide cocktails hebben gin als belangrijkste ingrediënt, en worden aangevuld met frisse citrusaroma’s. Het enige verschil is dat een Gin Gimlet wordt afgemaakt met limoensap en suikersiroop, terwijl een Gin Rickey alleen limoensap, sodawater en gin bevat.

Gin Gimlet recept

Mojito

Mojito

Hoewel een Mojito rum gebruikt in plaats van gin, bevat hij ook sodawater en limoensap. Beide cocktails hebben ook muntblaadjes als smaakmaker en zijn heerlijk verfrissend op een warme dag.

Mojito recept

Ramos Gin Fizz

Ramos Gin Fizz

Net als de Gin Rickey heeft de Gin Fizz een basis van gin en citroensap, aangevuld met suikersiroop en sodawater voor bruisendheid. Het belangrijkste verschil is dat de Gin Fizz ook eiwit bevat voor een romiger textuur.

Ramos Gin Fizz recept