Tijd: 5 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Onbekend

Ben je het beu om een gewone Gin Tonic te serveren? Dan moet je zeker eens de Gin Gimlet proberen. Een overheerlijke cocktail waarbij je gin serveert met een twist. Met wat limoen en siroop maak je een geweldige cocktail die ongetwijfeld in de smaak zal vallen bij je gasten.

Cocktailset

Wil jij zelf een Gin Gimlet maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Gin Gimlet maken

Een Gin Gimlet maken is makkelijk. Buiten een gin van een kwalitatief merk, wat limoen en siroop hoef je niets in huis te halen. IJs is uiteraard ook een must. Bijzondere bartender skils zijn niet nodig, dus deze cocktail is ook voor beginners geschikt.

Gin Gimlet recept

Het recept van deze verfrissende cocktail is super makkelijk. Binnen luttele minuten geniet je van een heerlijke cocktail. Het recept van deze retro cocktail gaat al jaren mee en daar is uiteraard een goede reden voor.

Gin Gimlet ingrediënten

  • 4 delen gin
  • ½ deel limoensap
  • ½ deel esdoornsiroop
  • Scheutje bruiswater

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en vul deze met ijs. Schud tot alles koud is.
  2. Schenk in een glas en doe er een scheutje bruiswater bij.
  3. Werk af met een schijfje limoen.

Waar komt Gin Gimlet vandaan?

Deze cocktail is een rasechte klassieker. Deze cocktail was super populair in de jaren ‘50, maar dateert al uit de jaren ‘30. De naam zou van een man genaamd Thomas Gimlette komen. Deze cocktail heeft een rijke geschiedenis en zet de smaakpapillen al heel wat jaren in beweging.

Gerelateerde cocktails

Daiquiri

Daiquiri

Dit is een cocktail op basis van rum, limoensap en suiker. Het heeft een vergelijkbare kleur en zuurgraad als de Gin Gimlet.

Daiquiri recept

Bee's Nees

Bee’s Nees

Deze cocktail is gemaakt van gin, honingsiroop en citroensap. Het heeft een vergelijkbare zuurgraad als de Gin Gimlet en is ook lichtgeel van kleur.

Bee's Nees recept

Gin Rickey

Gin Rickey

Het heeft ook gin en limoensap als belangrijkste ingrediënten, maar in plaats van suikersiroop wordt het aangevuld met sodawater voor een bruisend effect.

Gin Rickey recept