Tijd: 6 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Cuba

Daiquiri maken

De Daiquiri bestaat in heel wat variaties, maar lekker is deze cocktail altijd. Heerlijk zoet, soms wat sterker of met een bittere toets: deze cocktail verveelt nooit. Het is een officiële IBA-cocktail en wordt in een shortdrinkglas gedronken. De receptuur is niet moeilijk dus iedereen kan ermee aan de slag. Witte rum, rietsuiker en limoen vormen normalerwijze steevast de basis, maar probeer gerust uit wat je lekker vindt.

Cocktailset

Wil jij zelf een Daiquiri maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Daiquiri recept

Zelf een Daiquiri in je glas toveren? Dan heb je de volgende ingrediënten nodig.

Daiquiri ingrediënten

  • 5 cl witte rum
  • 2 theelepels suikers
  • 2 cl vers limoensap
  • Ijsblokjes
  • Partje limoen

Bereidingswijze

  1. Neem een gekoeld glas
  2. Doe alle ingrediënten in een shaker, samen met het ijs
  3. Shake krachtig
  4. Garneer met een limoenpartje

Het ontstaan van de Daiquiri

De Daiquiri werd onder die naam voor het eerst geschonken in Cuba. Deze cocktail zou in een bar met de naam Venus rond 1900 zijn uitgevonden door een groep Amerikaanse mijningenieurs die in een nabijgelegen mijn aan de slag waren. De cocktail zou zijn ontstaan toen de gin op was en er naar vervanging gezocht werd. Soms is het uitvinden van een geweldige cocktail die de wereld verovert dus ook gewoon toeval.

Verschillende Daiquiri variaties

Ben je wel te vinden voor zoet, dan is de Strawberry Daiquiri met aardbeien vast wat voor jou. Ook de Frozen Daiquiri en Banana Daiquiri hebben heel wat fans. Verder vind je ook op sommige cocktailkaarten de Fruit Daiquiri en de Derby Daiquiri.

Gerelateerde cocktails

Mojito

Mojito

De Mojito lijkt op een Daiquiri omdat het een verfrissende rumcocktail is die ook limoensap bevat. Het belangrijkste verschil is dat de Mojito ook muntblaadjes en suiker bevat, waardoor het een iets andere smaak heeft.

Mojito recept

Margarita

Margarita

De Margarita lijkt op een Daiquiri omdat het ook een citrusgebaseerde cocktail is met een basis van tequila in plaats van rum. Net als een Daiquiri wordt een Margarita meestal geserveerd in een cocktailglas met zout langs de rand.

Margarita recept

Pina Colada

Pina Colada

De Piña Colada lijkt op een Daiquiri omdat het ook een rumcocktail is die wordt gemengd met fruitige smaken, in dit geval ananas en kokosnoot. Een Piña Colada wordt meestal geserveerd in een grote kelkglas en kan ook worden gegarneerd met een stukje ananas en een cherry, net als een Daiquiri.

Pina Colada recept