Tijd: 6 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Verenigde Staten

De Moscow Mule is al jarenlang een populaire cocktail. De cocktail heeft sinds 1941 al een van de grotere namen van alle cocktails. De Moscow Mule is een verfrissende cocktail met als woda en gemberbier als basis ingrediënten. De naam Moscow Mule is bedacht in Amerika. Toch komen de officiële mokken uit Moscow Copper Co fabriek in Rusland. De naam zelf heeft wel een Russisch tintje, maar dat is het niet!

Cocktailset

Wil jij zelf een Moscow Mule maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Moscow Mule maken

Wil jij een Moscow Mule maken? Dat snappen we volledig. Het Moscow Mule recept is al heel wat jaren een klassieker en zeker de fraaie glazen geven deze cocktail wat extra’s in een bar. Het mooie is dat een Moscow Mule maken helemaal niet moeilijk is. Mits wat moeite krijg ook jij het in geen tijd in de vingers.

Moscow Mule recept

Een geweldige Moscow Mule maken? Dat begint met het in huis halen van de juiste ingrediënten. Een halve theelepel Angostura Bitter, een halve limoen in partjes, 120 ml gemberbier, 45 ml wodka, ijs en shaken maar. Veel complexer dan goed mengen en afwerken is het niet. Je hebt voor de perfecte Moscow Mule dus helemaal niet veel ingrediënten nodig. Trouwens, de limoen kun je uitknijpen voor de smaak, maar net zo goed als garnituur gebruiken.

Moscow Mule ingrediënten

  • Een halve theelepel Angostura Bitter
  • Een halve limoen in 2 partjes
  • 120 ml gemberbier
  • 45 ml wodka
  • IJs

Bereidingswijze

  1. Vul de koperen mok voor een groot deel vol met ijsblokjes
  2. Schenk de wodka bij het ijs erbij
  3. Knijp de 2 partjes limoen boven de mok uit. Bewaar deze nog wel!
  4. Schenk de Angostura bitters in de mok
  5. Vul dit geheel aan met gemberbier en roer deze goed door. Gebruik hierbij de partjes limoen als garnering

Moscow Mule recept variaties

De Moscow Mule is een simpele cocktail. Hij bestaat uit een aantal basis ingrediënten. Hierdoor is de Moscow Mule een uitstekende cocktail om variaties op uit te proberen. In loop der tijd zijn er verschillende variaties door mensen verzonnen. Wij leggen hier de meest populaire kort uit. 

Virgin Moscow Mule mocktail

Liever een super lekkere cocktail zonder alcohol? Ook dat is perfect mogelijk. Ga voor de Virgin Moscow Mule mocktail. Eigenlijk laat je simpelweg de wodka weg uit het originele recept. De smaak wijkt slechts lichtjes af, dus genieten is nog altijd de boodschap. Drink er gerust enkele van deze mocktails, dronken word je er niet van.

Moscow Mule met cranberry

Nog wat extra’s aan het klassieke Moscow Mule recept toevoegen? Met lekker cranberrysap geef je je cocktail een exotische toets. Zeker in de winterperiode zul je deze variant op het originele recept van de Moscow Mule weten te waarderen.

Moscow Mule met rum

Nog wat extra alcohol toevoegen aan je Moscow Mule. Met wat extra rum breng je je Moscow Mule nog wat meer op smaak en komt de cocktail helemaal binnen. Je kunt zelf een rum naar keuze kiezen, de smaak blijft even geweldig.

De geschiedenis van de Moscow Mule

De Moscow Mule werd door 3 mensen uitgevonden. Door Sophie Berezinski van de Moscow Copper Co, Jack Morgan en John Martin. Er wordt wel gespeculeerd dat niet Martin, Berezinski en Morgan de Moscow Mulie hebben ontdekt, maar Wes Price. Dat is de hoofdbarman van Jack Morgan. Er stonden in een kelder Smirnoff Vodka en gemberbier die slecht verkocht. Door deze twee dranken is de Moscow Mule ontstaan.

Wanneer gebruik je welke Moscow Mule glazen?

Wij zijn duidelijk: een Moscow Mule hoort in gelijk welke variant in de klassieke koperen beker. Grijp het oor en drink je Moscow Mule cocktail in stijl en zoals het hoort. Soms zie je een Moscow Mule ook wel in een Martini glas of een Highball geschonken worden, maar wij zijn alvast geen fans.

Meest geschikte Moscow Mule beker voor een verjaardag

Een verjaardag te vieren en wil je een Moscow Mule serveren. Dan kun je niet zonder een koperen beker. Deze mug is typisch voor een Moscow Mule cocktail. Het klassieke Moscow Mule recept komt zo perfect tot zijn recht en de beker geeft extra cachet aan de cocktail en aan de verjaardag. Niet twijfelen, gaan voor die beker.

Meest geschikte Moscow Mule mok voor onderweg

Op zoek naar een mok voor je Moscow Mule? De klassieke koperen beker voldoet perfect. Het oor kun je makkelijk vasthouden, waardoor de beker vast in je hand ligt en verspilling uitgesloten is. Er zijn heel wat mokken voor deze heerlijke cocktail verkrijgbaar, maar de klassieker blijft onovertroffen.

Meest geschikte Moscow Mule cup voor aan de bar

De perfecte cup voor je Moscow Mule? Niet twijfelen, dat blijft de klassieke koperen beker. Je ziet ze in zowat horecazaken opduiken en terecht. Met zo een cup voor je Moscow Mule sta je stoer aan de bar en het maakt het vastnemen van je cocktail super makkelijk. Waarom zou je het jezelf, moeilijker maken?

Moscow Mule set/pakket online kopen

Online vind je heel wat sets en pakketten voor je Moscow Mule. Ga niet voor de goedkoopste sets, die zijn immers vaak matig van kwaliteit. De Moscow Mule bekers mogen wat gewicht hebben en moeten met hun oor goed in je hand liggen. Lees er dus altijd goed de referenties op na. Er is keuze zat, je vindt dus vast wel de perfecte Moscow Mule glazen online.

Gerelateerde cocktails

Mexican Mule

Mexican Mule

De Mexican Mule wordt gemaakt met tequila in plaats van wodka en bevat limoensap en gemberbier, vergelijkbaar met de Moscow Mule.

Mexican Mule recept

Mezcal Mule

Mezcal Mule

De Mezcal Mule vervangt ook de wodka door mezcal en bevat vaak ananassap voor extra smaak.

Mezcal Mule recept

Mojito

Mojito

Zowel de Mojito als de Moscow Mule zijn verfrissende cocktails. Beide bevatten limoensap en munt, waardoor ze een frisse en citrusachtige smaak hebben. De Moscow Mule bevat echter ook gemberbier, waardoor het een iets pittigere smaak heeft dan de Mojito. Maar over het algemeen zijn beide cocktails goede keuzes als je op zoek bent naar een verfrissend drankje.

Mojito recept