Moscow Mule maken

De Moscow Mule is al jarenlang een populaire cocktail. De cocktail heeft sinds 1941 al een van de grotere namen van alle cocktails. De Moscow Mule is een verfrissende cocktail met als woda en gemberbier als basis ingrediënten. De naam Moscow Mule is bedacht in Amerika. Toch komen de officiële mokken uit Moscow Copper Co fabriek in Rusland. De naam zelf heeft wel een Russisch tintje, maar dat is het niet! Wij leggen je uit hoe je Moscow Mule maakt. 

Moscow Mule recept

Zelf een Moscow Mule maken? Zorg eerst voor de juiste ingrediënten in huis.

Moscow Mule ingrediënten

  • Een halve theelepel Angostura Bitter
  • Een halve limoen in 2 partjes
  • 120 ml gemberbier
  • 45 ml wodka
  • IJs

Bereidingswijze

  1. Vul de koperen mok voor een groot deel vol met ijsblokjes
  2. Schenk de wodka bij het ijs erbij
  3. Knijp de 2 partjes limoen boven de mok uit. Bewaar deze nog wel!
  4. Schenk de Angostura bitters in de mok
  5. Vul dit geheel aan met gemberbier en roer deze goed door. Gebruik hierbij de partjes limoen als garnering

Moscow Mule recept variaties

De Moscow mule is een simpele cocktail. Hij bestaat uit een aantal basis ingrediënten. Hierdoor is de Moscow Mule een uitstekende cocktail om variaties op uit te proberen. In loop der tijd zijn er verschillende variaties door mensen verzonnen. Wij leggen hier de meest populaire kort uit. 

De Mediterean Moscow Mule

De Mediterean Moscow Mule is de makkelijkste variant. Hier wordt namelijk alleen de limoen vervangen door een citroen. Hierdoor krijgt de cocktail meer zuur in zijn smaak.

De Moscow Mule met komkommer

Deze variant is voornamelijk een aanrader in de zomer. Net zoals bij de Gin Tonic ziet het er leuk uit een aantal slierten komkommer.

De herkomst van de Moscow Mule

De Moscow Mule werd door 3 mensen uitgevonden. Door Sophie Berezinski van de Moscow Copper Co, Jack Morgan en John Martin. Er wordt wel gespeculeerd dat niet Martin, Berezinski en Morgan de Moscow Mulie hebben ontdekt, maar Wes Price. Dat is de hoofdbarman van Jack Morgan. Er stonden in een kelder Smirnoff Vodka en gemberbier die slecht verkocht. Door deze twee dranken is de Moscow Mule ontstaan.

Gerelateerde cocktails

Cocktail 1

Cocktail 2

Cocktail 3