Tijd: 4 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: New York

De Moscow Mule hoeven we je vast niet meer voor te stellen, maar wist je dat er ook een Mezcal Mule is? Deze lekkere cocktail is niet zo heel moeilijk om te maken en vormt een fijne variant op het origineel. Mezcal leunt aan bij tequila, maar is toch net even anders. Ook jij kan een fantastische Mezcal Mule bereiden, daar zijn we zeker van. De rokerige smaak is hemels.

Cocktailset

Wil jij zelf een Mezcal Mule maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Mezcal Mule maken

Een Mezcal Mule, ook wel Mexican Mule genoemd, vergt wel wat ingrediënten. Bovendien komt er ook wat komkommer aan te pas en ginger beer. Moeilijk om te maken is deze cocktail niet, maar het vergt toch enige oefening om de Mezcal Mule, met een frisse smaak, helemaal goed te krijgen.

Mezcal Mule recept

Het recept van dit drankje is behoorlijk uitgebreid. Er zijn een aantal varianten, maar wij gaan voor het klassieke basisrecept. Er is er ook nog eentje waarbij tequila en Mezcal samen gebruikt worden, maar wij vervangen in principe de vodka van het origineel, simpelweg door Mezcal.

Mezcal Mule ingrediënten

  • 6 cl Mezcal van een kwalitatief merk
  • 2 cl vers limoensap
  • 15 cl ginger beer

Afwerken kan met koriander, komkommer en een limoenpartje. Gebruik bij voorkeur een koperen mug zoals bij een Moscow Mule. Ook agavesiroop en passievrucht komt in sommige recepten voor.

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in een shaker en schud
  2. Giet het in een glas met ijs. Bij voorkeur een typische koperen mug
  3. Afwerken doe je met het ginger beer dat niet mee in de shaker gaat

Waar komt de Mezcal Mule vandaan?

Een Moscow Mule gaat al langer mee. De Mezcal Mule werd waarschijnlijk voor het eerst gemaakt door Jim Meehan, die het in de New Yorkse bar PDT serveerde. Hij maakte wel een meer bijzondere variant met heel wat extra ingrediënten. Zo voegde hij er ook komkommer en puree van passievrucht aan toe.

Gerelateerde cocktails

Mezcal Margarita

Mezcal Margarita

Deze cocktail lijkt het meest op de Mezcal Mule omdat beide drankjes Mezcal en limoensap bevatten. In plaats van gemberbier wordt er in de Mezcal Margarita agavesiroop gebruikt als zoetstof. Beide drankjes zijn perfect voor een zomerse barbecue.

Mezcal Margarita recept

Mexican Mule

Mexican Mule

Deze cocktail lijkt qua naam en enkele ingrediënten het meest op de Mezcal Mule. In plaats van Mezcal wordt er in de Mexican Mule tequila gebruikt en in plaats van limoensap wordt er citroensap gebruikt. Beide drankjes bevatten gemberbier en zijn perfect voor een feestje.

Mexican Mule recept

Mezcal Negroni

Mezcal Negroni

Deze heeft ook een rokerige toets dankzij de mezcal

Mezcal Negroni recept