Tijd: 4 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Los Angeles

Heb je het wel gehad met de Moscow Mule en wil je wat anders? Dan kun je misschien eens een Mexican Mule maken. Deze lekkere variant is best wel pittig en doet je het ongetwijfeld warmer krijgen. Wij zijn alvast fan van deze spicy topper die elke keer opnieuw naar meer smaakt.

Cocktailset

Wil jij zelf een Mexican Mule maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Mexican Mule maken

Bij een Mexican Mule werk je niet vodka, maar ga je met tequila en pepertjes aan de slag. Het maken is niet zo gek anders dan de bereiding van een Moscow Mule. Ook ginger beer speelt een belangrijke rol in deze cocktail. De Mexican taste krijg je door er ook nog wat koriander aan toe te voegen. Veel bijzondere skills heb je niet nodig om deze cocktail te maken. Ook jij kan het, probeer het gerust uit.

Mexican Mule recept

Het recept van de Mexican Mule is niet moeilijk. Serveren doe je deze cocktail trouwens ook in de karakteristieke koperen mug. Zorg er wel voor dat je ginger beer in huis hebt, dit is essentieel voor het recept.

Mexican Mule ingrediënten

 • 45 ml tequila
 • limoensap van een halve limoen
 • gemberbier
 • koriander
 • jalapeño

Bereidingswijze

 1. Zet de koperen mug klaar
 2. Voeg de 45 ml tequila toe
 3. Voeg het sap van een halve limoen toe
 4. Vul de mug met ijs
 5. Top de mex af met ginger beer
 6. Even roeren met een barlepel
 7. Garneer met koriander en ringetjes jalapeño

Waar komt de Mexican Mule vandaan

Waar de Mexican Mule exact vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk is deze variant in Mexico bedacht als alternatief voor de Moscow Mule. Ondertussen prijkt deze cocktail wereldwijd op heel wat kaarten in bars. Maar ook thuis is deze cocktail helemaal niet moeilijk te maken.

Gerelateerde cocktails

Mezcal Mule

Mezcal Mule

Deze cocktail is vergelijkbaar met de Mexican Mule, maar in plaats van wodka wordt er mezcal gebruikt, waardoor de cocktail rokeriger van smaak wordt.

Mezcal Mule recept

Tequila Sunrise

Tequila Sunrise

De naam zegt het al. In deze cocktail zit ook het sterke drankje tequila en lijkt daarom erg op de Mexican Mule.

Tequila Sunrise recept

Moscow Mule

Moscow Mule

Beide cocktails bevatten gemberbier en zijn erg verfrissend.

Moscow Mule recept