Tijd: 3 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Mexico

Mezcal heeft heel wat fans en deze verfrissende cocktail legt er nog een extra laagje bovenop. In combinatie met Cointreau vormt dit een overheerlijk drankje. Het tot in de perfectie in de vingers vergt wat oefening, maar iedereen kan een perfecte Mezcal Margarita maken.

Cocktailset

Wil jij zelf een Mezcal Margarita maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Mezcal Margarita maken

Mits wat oefening kan ook jij een geweldige Mezcal Margarita maken. Er zijn wel wat ingrediënten nodig en de juiste verhoudingen zijn essentieel. De rokerige smaak moet goed zitten, maar dat krijg je al snel in de vingers. Wil je er nog wat extra pit in stoppen, dan zijn er heel wat varianten mogelijk.

Mezcal Margarita recept

Wij gaan voor het klassieke recept van de Mezcal Margarita. Zoals eerder aangegeven zijn er wel wat varianten. Deze cocktail die je met Mezcal in plaats van het gelijkaardige tequila maakt, is simpelweg overheerlijk.

Mezcal Margarita ingrediënten

  • 1 ½ shot Mezcal
  • ¾ shot Cointreau
  • ¾ shot limoensap
  • ¾ shot agavesap

Bereidingswijze

  1. Doe de Mezcal, Cointreau, het limoensap en het agavesap in een shaker en meng goed.
  2. Vul een glas met ijs en giet er de inhoud van de shaker over.
  3. De rand van het glas kun je nog afwerken met een schijfje limoen of je kunt wat limoensap over de rand wrijven en er wat zou op doen.

Waar komt Mezcal Margarita vandaan?

Mezcal komt net als Tequila vanuit Mexico. Het gaat om een drank op basis van de Agave Americana. Beschouw Mezcal gerust als de rokerige variant van Tequila. Wanneer deze cocktail is ontstaan is niet duidelijk, maar lekker is het drankje zeker en vast.

Gerelateerde cocktails

Margarita

Margarita

Beide cocktails tequila bevatten en qua smaak erg op elkaar lijken, maar de Mezcal Margarita heeft een rokerigere en kruidigere smaak door het gebruik van mezcal in plaats van gewone tequila.

Margarita recept

Mezcal Mule

Mezcal Mule

Ook deze cocktail bevat mezcal en heeft een vergelijkbare rokerige en kruidige smaak, maar heeft ook gemberbier en limoen, net als de Mezcal Margarita

Mezcal Mule recept

Cointreau Margarita

Cointreau Margarita

Beide cocktails zijn gemaakt met tequila en hebben een citrusachtige smaak. In de Cointreau Margarita wordt Cointreau toegevoegd, wat een sinaasappelsmaak geeft, terwijl de Mezcal Margarita wordt gemaakt met mezcal, wat een rokerige smaak heeft. De combinatie van de twee cocktails kan dus een leuke en interessante smaakervaring bieden.

Cointreau Margarita recept