Tijd: 4 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Mexico

Een verfijnde Cointreau Margarita maken? Dan ga je aan de slag met tequila en Cointreau. Een geweldige combinatie boordevol smaak en nog makkelijk te bereiden ook. Een frisse cocktail die je instant vrolijk maakt.

Cocktailset

Wil jij zelf een Cointreau Margarita maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Cointreau Margarita maken

Om een Cointreau Margarita te maken heb je maar 3 ingrediënten en wat ijs nodig. Elke beginnende cocktailshaker kan deze cocktail dus makkelijk maken. In geen tijd zet je deze cocktail op tafel. Wij raden aan de rand van het glas af te werken met zout. Zo bekom je een extraatje.

Cointreau Margarita recept

Het recept van een Cointreau Margarita bestaat uit tequila, Cointreau en wat limoensap. Meer komt er bij deze cocktail niet kijken, waardoor iedereen de cocktail makkelijk kan maken.

Cointreau Margarita ingrediënten

  • 2 cl Cointreau
  • 4 cl tequila
  • 1 cl citroensap

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs
  2. Goed schudden
  3. Serveer in een glas met een zoutrandje en werk af met een partje limoen

Waar komt Cointreau Margarita vandaan

De originele margarita schijnt uitgevonden te zijn in een vakantiehuis in Acapulco in Mexico. Dit zou al in 1948 het geval geweest zijn. Ondertussen is deze cocktail bijzonder populair en vind je de cocktail op heel wat kaarten wereldwijd.

Gerelateerde cocktails

Margarita

Margarita

Ze komen qua ingrediënten overheen en hebben vergelijkbare smaken.

Margarita recept

Mezcal Margarita

Mezcal Margarita

Ze komen qua ingrediënten overheen en hebben vergelijkbare smaken.

Mezcal Margarita recept

Skinny Margarita

Skinny Margarita

Deze cocktail bevat ook Cointreau en tequila en limoensap. Dit zijn die ook in de Cointreau Margarita zitten. Wel is de Skinny Margarita minder zoet en minder sterk, omdat er minder suiker en minder alcohol wordt gebruikt.

Skinny Margarita recept