Tijd: 6 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Mexico

Wil je een lekkere Margarita maken, maar let jij of andere op je lijn? Dan kun je zeker eens een Skinny Margarita maken. Vergelijk je de Skinny Margarita vs de Margarita, dan krijg je wél een verfrissende cocktail, maar een pak minder calorieën binnen. Ideaal voor iedereen die toch ook wat op zijn/haar gezondheid en gewicht wil letten.

Cocktailset

Wil jij zelf een Skinny Margarita maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Skinny Margarita maken

Een Skinny Margarita maken is niet moeilijk, meer nog: je hoeft geen alcohol in huis te hebben. Een Skinny Margarita is dus eigenlijk een mocktail, waarbij de alcohol wordt vervangen door vruchtensap. Bij voorkeur gebruik je uiteraard vers sap voor een extra smaakbeleving. Let wel, er zijn ook meer dan voldoende recepten voor een Skinny Margarita met alcohol.

Skinny Margarita recept

Het recept van een Skinny Margarita is niet complex. Grand Marnier, Cointreau of Triple Sec die je in een gewone Margarita gebruikt, vervang je door fruitsap of het sap van een agave. Op die manier krijg je heel wat minder calorieën binnen en kun je ook mensen die geen alcohol drinken een lekker drankje voorschotelen. Toch is het ook perfect mogelijk met alcohol te werken.

Skinny Margarita ingrediënten

  • Tequila blanco
  • Limoensap
  • Bruiswater
  • Agavesap
  • Ijs

Bereidingswijze

  1. Doe de ingrediënten in een shaker en schud zachtjes
  2. Giet in een glas gevuld met ijs en maak af met een schijfje citroen

Waar komt de Skinny Margarita vandaan?

Een Margarita is een stevige caloriebom. Dit is een alternatief, ontstaan om minder calorieën binnen te krijgen. Voor de laatste jaren en vooral bij vrouwen is de Skinny Margarita een hype. Er zijn ook varianten zonder alcohol, waardoor het een verfrissende mocktail wordt. Welke variant je ook kiest, lekker is dit overheerlijke drankje altijd. Een aanrader op zomerse dagen.

Gerelateerde cocktails

Cointreau Margarita

Cointreau Margarita

Deze cocktail is vergelijkbaar met een Skinny Margarita omdat beide cocktails bestaan uit tequila, vers limoensap en triple sec. De Skinny Margarita is echter een calorie-arme variant van de traditionele Margarita en maakt gebruik van minder suiker.

Cointreau Margarita recept

Tequila Sunrise

Tequila Sunrise

Deze cocktail bevat ook tequila en vers limoensap, maar in plaats van triple sec wordt er sinaasappelsap aan toegevoegd. De Tequila Sunrise is ook een calorie-arme variant en bevat minder suiker dan de traditionele Tequila Sunrise.

Tequila Sunrise recept

Margarita

Margarita

De Skinny Margarita bevat minder suiker en calorieën dan de traditionele Margarita, waardoor hij iets minder zoet is.

Margarita recept