Tijd: 3 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Florence

Het beste van Mezcal en negroni combineren? Dan moet je zeker de Mezcal Negroni bereiden. Een lekkere cocktail die smaakt naar meer. Een rokerige versie van de Italiaanse klassieker die bij heel wat mensen in de smaak valt.

Cocktailset

Wil jij zelf een Florence maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Mezcal Negroni maken

Een Mezcal Negroni maken is helemaal niet complex, maar het is wel een leuke twist op de klassieke negroni. Deze cocktail proeft anders. Beide matchen ondanks de verschillen ontzettend goed. Je hoeft geen ervaren bartender te zijn om deze cocktail te maken, dus iedereen kan met dit recept aan de slag.

Mezcal Negroni recept

Het recept bestaat grotendeels uit alcohol. Vermouth, Campari en Mezcal vinden elkaar en smaken samen heerlijk. Een beetje garneren en klaar. Veel werk komt er bij dit recept niet kijken, maar dat doet niets af aan de populariteit. Deze cocktail zet je snel op tafel en is sowieso een succes.

Mezcal Negroni ingrediënten

  • 3 cl Mezcal
  • 3 cl rode vermouth
  • 3 cl campari
  • Een sinaasappel- of citroenschijfje

Bereidingswijze

  1. Vul een glas met heel wat ijs
  2. Voeg de 3 soorten alcohol toe
  3. Roer goed en garneer

Waar komt Mezcal Negroni vandaan?

De klassieke negroni dateert uit het begin van de 20ste eeuw. Deze zou ergens in Florence zijn uitgedacht. Na Italië veroverde de negroni ook de State. Al snel gingen heel wat bartenders experimenteren met varianten en de gin vervangen. Zo is de Mezcal Negroni ontstaan. Een rokerige variant op het origineel. Vooral in New York werd er lustig geëxperimenteerd.

Gerelateerde cocktails

Negroni Sbagliato

Negroni Sbagliato

Dit is een variant op de klassieke Negroni, maar met mousserende wijn in plaats van gin. De bittere smaak van de Campari is vergelijkbaar met die in de Mezcal Negroni, terwijl de mousserende wijn zorgt voor een iets zachtere smaak.

Negroni Sbagliato recept

Boulevardier

Boulevardier

Deze cocktail is vergelijkbaar met de Negroni, maar met bourbon in plaats van gin. Dit geeft de cocktail een iets rokerigere smaak, vergelijkbaar met de rokerige smaak van de Mezcal.

Boulevardier recept

White Negroni

White Negroni

Een variant op de klassieke Negroni, maar met gin vervangen door gin en de Campari vervangen door Suze, een kruidenlikeur. Deze cocktail heeft ook een bittere smaak, vergelijkbaar met de Mezcal Negroni, maar met een iets andere smaakprofiel.

White Negroni recept