Tijd: 5 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Parijs

Trek in een super lekkere Boulevardier? Dan ben je vast een kenner, want deze cocktail is niet heel bekend, maar wel ontzettend lekker. Beschouw deze cocktail gerust als de Amerikaanse variant van de negroni. Bourbon speelt een hoofdrol in deze cocktail die ook jij heel eenvoudig kunt maken.

Cocktailset

Wil jij zelf een Boulevardier maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Boulevardier maken

Aan de slag met een Boulevardier? Om een Boulevardier te maken heb je niet veel nodig. Een mixglas, wat bourbon, Campari en vermout en je komt al een heel eind. Giet de mix door een strainer in een gekoeld glas en je bent een Boulevardier aan het maken. Afwerken doe je met een stukje sinaasappel en klaar. Om een Boulevardier te maken hoef je helemaal geen opgeleide bartender te zijn. Een recept dat heel eenvoudig te maken is.

Boulevardier recept

Neem gelijke delen campari en rode vermout. Doe er net wat meer bourbon bij en je hebt de basis voor het recept van de Boulevardier. Wat ijsblokjes, een gekoeld glas en een appelsienschil en je recept is klaar. Moeilijk is het recept niet want er hoeft zelfs niet geschud te worden. De kleur is dieprood en de smaak van het recept van deze Boulevardier is vrij bitter. Ideaal om de eetlust op te wekken of om simpelweg van te genieten bij een hapje.

Boulevardier ingrediënten

  • 45 ml bourbon
  • 30 ml Campari
  • 30 ml Martini Rosso
  • Schijfje sinaasappel
  • Ijs

Bereidingswijze

  1. Vul een glas met ijsblokjes
  2. Doe de bourbon, Campari en Martini Rosso in een glas
  3. Roer de alcohol door
  4. Werk af met een schijfje sinaasappel

Waar komt Boulevardier vandaan

Deze cocktail komt uit de koker van Erskine Gwynne. Deze Amerikaanse schrijver richtte in Parijs een maandblad op met de naam Boulevardier. Dit magazine bestond van 1927 tot en met 1932. De schrijver was verslingerd aan dit drankje en kreeg dan ook de naam van zijn blad.

Gerelateerde cocktails

Negroni

Negroni

Dit is een cocktail met gelijke delen gin, zoete vermout en Campari. Het heeft dezelfde bitterzoete smaak als de Boulevardier, maar met gin in plaats van bourbon.

Negroni recept

Americano Cocktail

Americano Cocktail

Deze cocktail is ook gemaakt met Campari en zoete vermout, maar wordt gemengd met sodawater in plaats van bourbon. Het heeft een minder sterke smaak dan de Boulevardier.

Americano Cocktail recept

Old Fashioned

Old Fashioned

Deze cocktail is gemaakt met bourbon, suiker, Angostura bitters en een sinaasappelschil. Het heeft een vergelijkbare bourbon-basis als de Boulevardier, maar heeft een andere smaak omdat het niet dezelfde vermout- en Campari-ingrediënten heeft.

Old Fashioned recept