Tijd: 6 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Italië

Negroni maken

Deze Italiaanse klassieker is er voor iedereen die gek is van bitterzoet. Een Negroni is een stijlvol drankje dat je gelijk wanneer kunt bestellen. Heerlijk als aperitief, maar heel wat mensen drinken deze cocktail ook als digestief of tijdens een avondje stappen. Er zijn wel wat varianten dus vervelen doet de Negroni nooit. Een beetje Gin, wat vermouth, een scheutje Campari, ijsblokjes en een schijfje bloedappelsien en je hebt alvast de perfecte basis. Wij geven je alvast mee hoe je in geen tijd de perfecte Negroni uit je tumbler schudt.

Cocktailset

Wil jij zelf een Negroni maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Negroni recept

Wil je zelf een Negroni cocktail maken? Zorg dan dat je de volgende ingrediënten in huis hebt.

Negroni ingrediënten

  • 3 cl Campari
  • 3 cl Rode vermouth
  • 3 cl Gin
  • 2 sinaasappelpartjes (bloedappelsien)
  • Een 6-tal ijsblokjes

Bereidingswijze

  1. Pak de tumbler/shaker
  2. Snijd twee partjes sinaasappel en doe ze in het glas
  3. Steek met de cocktaillepel in het vruchtvlees zodat het sap wat vrijkomt
  4. Shake de ingrediënten in je shaker
  5. Sippen maar

Tip: Er zijn heel wat varianten, experimenteren met deze lekkere cocktail is dus perfect mogelijk.

Het ontstaan van de Negroni

De klassieke Negroni werd uitgevonden in Caffè Casoni in de Via de’ Tornabuoni in Florence. Vandaag de dag bestaat de zaak niet meer. De naam verwijst naar graaf Camillo Negroni die in 1919 voor het eerst dit drankje bestelde. Barman Fosco Scarselli stelde deze cocktail op punt en een klassieker was geboren. Uiteraard bestaat er wat discussie over de naam, maar na het achterover slaan van enkele Negroni willen we dit verhaal best geloven.

Verschillende Negroni variaties

De klassieker prijkt zowat op elke cocktailkaart, maar er zijn ook wel enkele varianten. Zo is er de Dutch Negroni met jenever in plaats van gin, de Negroski met wodka in plaats van gin en de Boulevardier met bourbon in plaats van gin. Zelf een nieuwe variant uitvinden? Laat je helemaal gaan en ontwikkel gerust je eigen cocktail.

Gerelateerde cocktails

White Negroni

White Negroni

In deze cocktail wordt de gin vervangen door een droge vermouth en de rode vermout wordt vervangen door Lillet Blanc. Deze cocktail heeft een verfijndere smaak, maar het heeft wel nog steeds de bitterheid van de Negroni.

White Negroni recept

Boulevardier

Boulevardier

Dit is een cocktail die vergelijkbaar is met de Negroni, maar in plaats van gin, wordt bourbon gebruikt. In plaats van een frisse en scherpe gin-smaken, heeft deze cocktail een meer volle en zachte smaak.

Boulevardier recept

Americano Cocktail

Americano Cocktail

Deze cocktail heeft net als de Negroni Campari en Vermouth als ingrediënten, maar in plaats van gin, wordt deze cocktail gemaakt met soda water. Dit maakt de cocktail lichter en sprankelender dan de Negroni, maar heeft wel dezelfde bittere smaak als de Negroni.

Americano Cocktail recept