Tijd: 10 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Bordeaux

Een klassieke Negroni, maar dan net een tikkeltje anders. Net zoals de Negroni heeft een white Negroni heel wat fans. Niet onlogisch, deze cocktail is immers verrukkelijk. Lust jij wel een helder geel drankje met pit en smaak? Dan moet je zeker deze cocktail eens maken. Iedereen zal er gek van zijn, dat geven we je mee op een briefje.

Cocktailset

Wil jij zelf een White Negroni maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

White Negroni maken

Een white Negroni maken is niet complex, maar je moet wel de Franse kruidenlikeur Suze in huis hebben. Een minder gekend drankje, maar wel een onmisbaar ingrediënt voor de balans in deze cocktail. Het vergt misschien wat zoekwerk, maar het is de moeite meer dan waard.

White Negroni recept

Het recept van de white Negroni bevat zowel gin, Lillet blanc als Suze. 3 verschillende soorten alcohol die elkaar in evenwicht houden en waardoor bitter en zoet perfect in evenwicht komen.

White Negroni ingrediënten

  • 2 cl Lillet blanc
  • 4,5 cl gin
  • 2 cl Suze
  • 2 citroenpartjes
  • IJsblokjes

Bereidingswijze

  1. Snijd de citroen in partjes en doe ze in het glas. Zorg er met een cocktaillepel ook voor dat er wat aroma’s vrijkomen.
  2. Voeg de overige ingrediënten toe
  3. Doe er de ijsblokjes in en roer.

Waar komt white Negroni vandaan?

De white Negroni is uiteraard een variant op de klassieke Negroni die meer bekendheid geniet. Deze cocktail dateert uit 2001 toen de Britse bartender Wayne Collins deze cocktail op VinExpo in Bordeaux bedacht. Daarvoor greep hij naar Franse ingrediënten en de white Negroni was geboren. De cocktail werd vervolgens populair in New York en veroverde dan de hele wereld.

Gerelateerde cocktails

Negroni

Negroni

De klassieke Negroni is de meest voor de hand liggende keuze, aangezien de White Negroni een variatie is op dit traditionele recept. Beide cocktails bevatten gin en een bittere component, hoewel de White Negroni Lillet Blanc en Suze gebruikt in plaats van rode vermout en Campari.

Negroni recept

Negroni Sbagliato

Negroni Sbagliato

Deze cocktail is een andere variatie op de klassieke Negroni en vervangt de gin door mousserende wijn. De smaak is iets lichter en sprankelender dan een traditionele Negroni, maar heeft nog steeds een bittere ondertoon, vergelijkbaar met de White Negroni.

Negroni Sbagliato recept

Americano Cocktail

Americano Cocktail

De Americano bevat Campari en rode vermout, net als de klassieke Negroni, maar gebruikt sodawater in plaats van gin. Hoewel het niet dezelfde ginbasis heeft als de White Negroni, heeft het wel een vergelijkbaar bitterzoet smaakprofiel en wordt het vaak geserveerd tijdens dezelfde gelegenheden.

Americano Cocktail recept