Tijd: 9 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Milan

Een lekkere Negroni met een twist? Waag je dan zeker eens aan de Negroni Sbagliato. Dit is eigenlijk een klassieke Negroni met een kleine aanpassing in de receptuur. De Negroni Sbagliato smaakt heerlijk en net even anders.

Cocktailset

Wil jij zelf een Negroni Sbagliato maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Negroni Sbagliato maken

Een Negroni Sbagliato maken is helemaal niet moeilijk. Het bereiden is niet moeilijker dan een klassieke Negroni maken. Neem wat Campari, rode vermout en vervang de gin van de klassieker door prosecco. Afwerken doe je het geheel met een schijfje sinaasappel. Je merkt het, in een handomdraai heb je deze overheerlijke cocktail gemaakt.

Negroni Sbagliato recept

Zoals hierboven aangegeven wijkt het recept van de Negroni Sbagliato amper af van de klassieke Negroni. Vervang de gin van de klassieker door prosecco en klaar is kees. Doe de ingrediënten één voor één in een tumbler die gevuld is met ijs en geniet van de smaak van deze variant. Werkelijk iedereen kan dit recept volgen en maken. Deze cocktail mag dan misschien niet wat minder populair zijn, dat doet niets af aan de kwaliteit. Ook de kleur is leuk, zeker in de zomer.

Negroni Sbagliato ingrediënten

  • 3 cl Campari
  • 3 cl rode vermout
  • 3 cl Prosecco
  • 1 schijfje sinaasappel

Bereidingswijze

  1. Vul een glas gevuld met ijsblokjes met de vermouth, Campari en prosecco.
  2. Shaken is niet nodig, een tumbler vullen is voldoende
  3. Vervolgens voeg je een krul sinaasappelschil als garnituur toe

Een heerlijke zomerse cocktail die altijd smaakt naar meer.

Waar komt de Negroni Sbagliato vandaan

Deze cocktail zou bedacht zijn door een barman in Bar Basso in Milaan. Er wordt gedacht dat de barman dronken was en daarom prosecco nam in plaats van gin. Een spannender verhaal is er niet verbonden aan de oorsprong van deze cocktail.

Gerelateerde cocktails

Negroni

Negroni

De Negroni Sbagliato is eigenlijk een variatie op de klassieke Negroni-cocktail, waarbij gin wordt vervangen door mousserende wijn. De Negroni heeft dezelfde bitterheid en robijnrode kleur als de Negroni Sbagliato.

Negroni recept

Boulevardier

Boulevardier

De Boulevardier is een andere variatie op de Negroni-cocktail, waarbij bourbon wordt gebruikt in plaats van gin. De bitterheid van de Campari past goed bij de vermouth en de zoete bourbon.

Boulevardier recept

Americano cocktail

Americano cocktail

De Americano-cocktail heeft dezelfde ingrediënten als de Negroni Sbagliato, behalve de mousserende wijn. In plaats daarvan wordt deze cocktail aangevuld met sodawater, wat het alcoholpercentage verlaagt en een licht bruisende textuur geeft

Americano cocktail recept