Tijd: 3 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Parijs

Ooit al van de Bee’s Knees cocktail gehoord? Deze cocktail is zeker niet super bekend, maar in de betere cocktailbars wil deze soms op de kaart prijken. Deze cocktail bevat niet enkel gin, maar ook wat meer bijzondere ingrediënten. We nemen je graag mee in de lekkere wereld van de Bee’s Knees.

Cocktailset

Wil jij zelf een Bee’s Knees maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Bee’s Knees maken

Voor deze cocktail heb je siroop nodig die je zelf kunt maken. Dit doe je door water met honing op te warmen en er vervolgens lavendel aan toe te voegen. Drinken doe je deze cocktail uit een coupette en de ingrediënten dienen ook eerst goed geschud te worden in een shaker, voor ze in het gekoelde glas komen. Dit lukt perfect met enkele ijsblokken.

Bee’s Knees recept

Het recept is niet zo complex, iedereen kan een Bee’s Knees maken. Maak vooraf de siroop en pak deze uit de koelkast wanneer nodig. Vervolgens shake je deze siroop met gin en wat vers citroensap. Op de rand van je glas kun je nog wat citroenzeste doen. Een blaadje citroenverbena maakt het geheel helemaal af. De Bee’s Knees heeft al bij al een eenvoudig recept, maar dat maakt de smaak er niet minder om.

Bee’s knees ingrediënten

  • 5 cl gin
  • 3 cl vers citroensap
  • 2 cl honingsiroop
  • 1 blaadje citroenverbena
  • 1 zeste van citroen

Bereidingswijze

  1. Doe de gin, het citroensap en de honingsiroop in een shaker
  2. Goed schudden
  3. Strain de mix in een gekoeld glas
  4. Werk af met een stukje citroenzeste

Waar komt Bee’s Knees vandaan?

Deze cocktail schijnt te dateren uit de tijd van de Amerikaanse drooglegging. Het is trouwens een standaarduitdrukking in het Engels om iets van hoogstaande kwaliteit te beschrijven. Een van eerste keren dat de cocktail opduikt in de geschiedenis is rond 1948. Wanneer deze cocktail is ontstaan is minder belangrijk, feit is dat de Bee’s Knees inderdaad overheerlijk is. Ga aan de slag met de ingrediënten en bereid een heerlijke, maar vaak wat vergeten cocktail.

Gerelateerde cocktails

Gin Rickey

Gin Rickey

Deze cocktail is vergelijkbaar met de Bee’s Knees omdat beide cocktails gin en citroen gebruiken. De Gin Rickey heeft echter geen honing als zoetstof, maar gebruikt in plaats daarvan suiker en sodawater. Dit zorgt voor een lichtere, bruisende smaak.

Gin Rickey recept

Lemon Drop Martini

Lemon Drop Martini

Deze cocktail is ook gemaakt met citroen en suiker, maar heeft een meer verfijnde smaak dan de Bee’s Knees vanwege de toevoeging van triple sec en vodka. Het is een verfrissende en citrusachtige cocktail die goed past bij de Bee’s Knees.

Lemon Drop Martini recept

Gin Gimlet

Gin Gimlet

Deze cocktail lijkt op de Bee’s Knees omdat het ook gin en citroensap bevat. Het heeft echter geen honing, maar wordt gezoet met suikersiroop. Het wordt geserveerd in een gekoeld cocktailglas en kan worden gegarneerd met een schijfje limoen.

Gin Gimlet recept