Tijd: 5 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: San Francisco

Met Martini kun je blijven combineren. Zo is er ook de Lemon Drop Martini, een variant op andere klassiekers. Ben je gek van limoen en wil je snel en makkelijk een lekkere cocktail maken, dan kun je dit recept zeker eens uitproberen. In een oogwenk tover jij een lekkere Lemon Drop Martini op tafel.

Cocktailset

Wil jij zelf een Lemon Drop Martini maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Lemon Drop Martini maken

Een Lemon Drop martini maken kan iedereen. Je hebt er helemaal niet veel ingrediënten voor nodig, Let op, zelfs Martini is niet echt nodig, want de basis wordt gevormd door vodka en limoncello. Laat je dus niet misleiden door de naam. De cocktail doe je wel in een Martini glas.

Lemon Drop Martini recept

Het recept van een Lemon Drop Martini is gemakkelijk te onthouden. Elke beginnen de cocktailmaker kan deze cocktail maken. Ingrediënten samenvoegen, shaken en klaar. Binnen de 2 minuten tover jij een heerlijk drankje op tafel waar iedereen die van wat zuurtje houdt, van gaat genieten. Lekker hoeft helemaal niet complex te zijn.

Lemon Drop Martini ingrediënten

  • 12 ml vodka
  • 12 ml limoncello
  • 12 ml citroensap
  • 1 citroen

Bereidingswijze

  1. Wrijf de rand van je glas in met citroen en doe er wat suiker over
  2. Vul een cocktailshaker met ijs en doe er vodka, limoncello en citroensap bij
  3. Goed shaken
  4. Schenk door een zeef in een glas
  5. Werk af met een schijfje citroen

Waar komt Lemon Drop Martini vandaan?

Deze cocktail gaat al mee sinds de jaren ‘70. De cocktail werd bedacht in San Francisco, waar barman Norman Jay Hobday het drankje uit zijn koker toverde. De cocktail is vandaag de dag populair en er zijn zelfs kant en klare flessen te vinden in de supermarkt. De cocktail dankt zijn naam aan de ingrediënten, maar ook aan de typische kleur.

Gerelateerde cocktails

Cosmopolitan

Cosmopolitan

Dit is een cocktail op basis van vodka, Triple Sec, cranberrysap en limoensap, net als de Lemon Drop Martini. De Cosmopolitan heeft ook een vergelijkbare zoetzure smaak en wordt meestal geserveerd in een cocktailglas.

Cosmopolitan recept

Limoncello Mojito

Limoncello Mojito

Dit is een variatie op de traditionele Mojito, waarbij limoncello wordt gebruikt in plaats van rum. Het is vergelijkbaar met de Lemon Drop Martini vanwege de citrussmaak en zoetheid.

Limoncello Mojito recept

Bee's Nees

Bee’s Knees

Dit is een cocktail op basis van gin, honing en citroensap. Het heeft een vergelijkbare zoetzure smaak als de Lemon Drop Martini en wordt vaak geserveerd in een cocktailglas.

Bee's Nees recept