Tijd: 5 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Cuba

Een Limoncello kennen we allemaal wel als lekker digestief en ook een Mojito moeten we je waarschijnlijk niet meer voorstellen. Combineer beide en je krijgt een hemelse cocktail die ook nog eens makkelijk te bereiden valt. Wij zijn alvast fan van deze unieke combinatie van smaken.

Cocktailset

Wil jij zelf een Limoncello Mojito maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Limoncello Mojito maken

Deze variant op de klassieke Mojito maak je in een handomdraai en past perfect bij de zomer. Een Italian style cocktail die weinig tijd in beslag neemt, maar toch ontzettend lekker is. Deze variant drink je idealiter als cocktail, als digestief is deze Limoncello net wat minder.

Limoncello Mojito recept

Neem een kwalitatieve Limoncello, wat sodawater, citroen en munt en uiteraard mag ook witte rum niet ontbreken. Zo heb je alles in huis om een super lekker drankje te maken dat de zon in je glas doet schijnen. Het recept is helemaal niet moeilijk, dus ook als beginner kun je hier makkelijk mee aan de slag.

Limoncello Mojito ingrediënten

  • 60 ml Limoncello
  • 8-10 muntblaadjes
  • 30 ml limoensap
  • 45 ml witte rum
  • sodawater (om af te toppen)

Bereidingswijze

  1. Doe het limoensap in je glas
  2. Voeg de muntblaadjes toe samen met de rum en limoncello
  3. Vul je longdrinkglas met crushed ice
  4. Roer en top af met het sodawater
  5. Afwerken doe je met een muntblaadje

Waar komt Limoncello Mojito vandaan?

De Mojito zelf zou dateren uit 1586 en werd tot gemaakt voor de genezende krachten. Maar in een ander verhaal ligt Ernest Hemingway aan de basis. De bakermat van het drankje ligt alvast in Cuba. Deze Italiaanse variant is recenter, maar wanneer deze is ontstaan weet eigenlijk niemand.

Gerelateerde cocktails

Mango Mojito

Mango Mojito

Deze cocktail heeft ook de basis van de Mojito met munt en limoen, maar met toevoeging van mangosap in plaats van limoncello.

Mango Mojito recept

Lemon Drop Martini

Lemon Drop Martini

Deze cocktail heeft net als de Limoncello Mojito de smaak van citroen, maar dan met vodka en suikersiroop in plaats van rum en munt.

Lemon Drop Martini recept

Caipirinha

Caipirinha

Deze Braziliaanse cocktail heeft net als de Mojito een basis van munt en limoen, maar met toevoeging van cachaca (een Braziliaanse rum) in plaats van limoncello.

Caipirinha recept