Tijd: 10 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Cuba

Trek in een mojito met een twist? Ben je fan van mango en wil je dit in een mojito verwerken? Dat kan perfect. Dit drankje past perfect bij een zwoele zomerse dag. Met wat oefening kun ook jij de perfecte Mango Mojito maken.

Cocktailset

Wil jij zelf een Cuba maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Mango Mojito maken

Een Mango Mojito maken is niet moeilijker dan een klassieke mojito bereiden. Deze variant is wat minder bekend maar ook heel lekker. Je kunt deze cocktail trouwens ook makkelijk alcoholvrij of met een ander fruit maken.

Mango Mojito recept

Bij een mojito komen wel wat ingrediënten kijken. Het is dus belangrijk dat je alles in huis hebt. Vergeet zeker niet de munt, want zonder deze toevoeging kun je het eigenlijk geen mojito noemen. Het recept goed volgen is de boodschap, want anders kan de smaak tegenvallen. Een goede mojito smaakt alvast elke keer opnieuw naar meer.

Mango Mojito ingrediënten

 • sap van een halve limoen
 • 1 el mangosiroop
 • 50 ml witte rum
 • 2 takjes munt
 • 50 ml bruiswater
 • 100 ml mangosap
 • crushed ijs

Bereidingswijze

 1. Doe het limoensap, de mangosiroop en de rum in een glas en roer het door elkaar
 2. Doe de takjes munt in het glas en vul het met ijs
 3. Schenk het mangosap en bruiswater in het glas
 4. Serveren en genieten maar

Waar komt de Mojito Mango vandaan?

De mojito is afkomstig van Cuba, maar wanneer de variant met mango is opgedoken is een raadsel. Het was de schrijver Ernest Hemingway die verzot was van dit drankje. Hij dronk het in de Cubaanse bar Bodeguita del medio. Een tekst die hij over de cocktail schreef, valt nog steeds te lezen op de muur van de bar.

Gerelateerde cocktails

Strawberry Mojito

Strawberry Mojito

Deze cocktail lijkt op de Mango Mojito omdat beide cocktails gebruik maken van munt en verse vruchten. In plaats van mango wordt er in de Strawberry Mojito gebruik gemaakt van aardbeien. De zoete smaak van aardbeien gaat goed samen met de frisse smaak van de munt en de limoen.

Strawberry Mojito recept

Limoncello Mojito

Limoncello Mojito

Deze cocktail lijkt op de Mango Mojito omdat ook deze cocktail munt en limoen bevat. In plaats van mango wordt er in de Limoncello Mojito gebruik gemaakt van limoncello, wat zorgt voor een zoete en frisse smaak. Deze cocktail is daarom ook een goede keuze als je houdt van een verfrissende en lichtzoete smaak.

Limoncello Mojito recept

Watermelon Mojito

Watermelon Mojito

Deze cocktail lijkt op de Mango Mojito omdat ook deze cocktail gebruik maakt van munt en verse vruchten. In plaats van mango wordt er in de Watermelon Mojito gebruik gemaakt van watermeloen. De zoete smaak van watermeloen past goed bij de frisse smaak van de munt en de limoen en maakt deze cocktail een goede keuze voor een zomers feestje.

Watermelon Mojito recept