Tijd: 5 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Cuba

Hey daar! Ben je op zoek naar een verfrissende cocktail die perfect is voor warme zomeravonden? Dan is de Strawberry Mojito cocktail echt iets voor jou! Deze heerlijke mix van zoete aardbeien, munt en rum zorgt voor een perfecte combinatie van smaken die je smaakpapillen zullen laten tintelen. Het is een echte favoriet onder cocktail liefhebbers over de hele wereld en het is gemakkelijk thuis te maken met een paar ingrediënten en een cocktail shaker.

Cocktailset

Wil jij zelf een Strawberry Mojito maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Strawberry Mojito recept

Lees verder voor het recept en ontdek hoe je zelf de perfecte Strawberry Mojito kunt maken.

Strawberry Mojito ingrediënten

 • 6-8 verse aardbeien
 • 10-12 verse muntblaadjes
 • 2 eetlepels suiker
 • 60 ml witte rum
 • 30 ml vers limoensap
 • IJsblokjes
 • Spuitwater
 • Extra aardbeien en muntblaadjes voor garnering

Bereidingswijze

 1. Doe de aardbeien, muntblaadjes en suiker in een cocktailshaker en muddle dit tot een moes.
 2. Voeg de witte rum, vers limoensap en ijsblokjes toe aan de shaker.
 3. Schud alles krachtig gedurende 10-15 seconden.
 4. Schenk de cocktail in een glas gevuld met ijsblokjes.
 5. Top de cocktail af met spuitwater en garneer met extra aardbeien en muntblaadjes.

Waar komt Strawberry Mojito vandaan?

Benieuwd naar waar de heerlijke Strawberry Mojito cocktail vandaan komt? Hoewel de exacte oorsprong van deze cocktail niet bekend is, wordt aangenomen dat deze is ontstaan in Cuba, net als de klassieke Mojito.

De Mojito zelf werd uitgevonden in de 16e eeuw en was oorspronkelijk een drankje dat werd gebruikt als medicijn tegen diverse kwalen. Het werd later een populaire drank onder de arbeidersklasse in Cuba en werd vervolgens geëxporteerd naar de Verenigde Staten en de rest van de wereld.

De toevoeging van aardbeien aan de Mojito is een vrij recente toevoeging, maar is snel populair geworden vanwege de zoete en fruitige smaak die de aardbeien aan de cocktail toevoegen. Het is nu een populaire variatie op de klassieke Mojito en wordt over de hele wereld geserveerd in bars en restaurants. Probeer het zelf en ontdek waarom de Strawberry Mojito zo’n populaire drank is geworden!

Strawberry Mojito mocktail

Als je op zoek bent naar een verfrissende en smaakvolle drank zonder alcohol, dan is de Strawberry Mojito mocktail een geweldige keuze. Deze mocktail heeft alle smaak van de klassieke Strawberry Mojito cocktail, maar zonder de toevoeging van rum.

In plaats daarvan combineert deze mocktail verse aardbeien, munt en limoensap tot een heerlijk verfrissende en zoete drank. De munt voegt een verfrissende smaak toe, terwijl de aardbeien voor een heerlijke zoetheid zorgen.

Het beste van alles is dat deze mocktail gemakkelijk thuis te maken is, met slechts een paar eenvoudige ingrediënten en een cocktailshaker. Serveer deze mocktail op je volgende feestje of geniet er gewoon van op een warme zomeravond. Het is een smaakvolle en gezonde optie voor iedereen die op zoek is naar een alcoholvrije cocktail.

Gerelateerde cocktails

Mojito

Mojito

De klassieke Mojito is de basis van de Strawberry Mojito en bevat dezelfde ingrediënten zoals rum, munt, suiker, limoen en sodawater. Het enige verschil is dat de Strawberry Mojito aardbeien toevoegt voor een fruitige twist.

Mojito recept

Watermelon Mojito

Watermelon Mojito

Net als de Strawberry Mojito, is dit een fruitige variant op de klassieke Mojito. Het vervangt de aardbeien door watermeloen, maar behoudt de overige ingrediënten zoals rum, munt, suiker, limoen en sodawater.

Watermelon Mojito recept

Limoncello Mojito

Limoncello Mojito

Deze variant op de Mojito voegt een Italiaanse twist toe met het gebruik van limoncello, een citroenlikeur. Het behoudt nog steeds de basis Mojito-ingrediënten zoals rum, munt, limoen en sodawater, maar vervangt de suiker door de zoetheid van de limoncello.

Limoncello Mojito recept