Tijd: 7 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Caraïben

Trek in een mojito of wil je een mojito met een zomerse twist maken? Waag je dan aan de Watermelon Mojito. Een lekkere variant op de klassieker die voor de nodige verfrissing zorgt op een warme dag.

Cocktailset

Wil jij zelf een Watermelon Mojito maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Watermelon Mojito maken

Een Watermelon Mojito maken is helemaal niet moeilijk. Bovendien heeft deze cocktail een leuk kleurtje, waardoor het een immens populair drankje is in de zomer. Een beetje munt geeft deze cocktail nog wat extra pit. Een aanrader voor iedereen die wel wat verfrissing kan gebruiken, terwijl de cocktail toch eenvoudig te maken valt.

Watermelon Mojito recept

De basis van het recept voor een Watermelon Mojito wordt gevormd door rum, aangevuld met wat siroop en uiteraard heel wat watermeloen. In de winter valt dit recept moeilijker te maken, maar in de zomer zijn er watermeloenen zat. In geen tijd heb je dit recept in de vingers. Deze cocktail doet het trouwens ook uitstekend in een bowl op feestjes.

Watermelon Mojito ingrediënten

  • Gesneden watermeloen
  • 4 muntblaadjes
  • 5 ml agavesiroop (of meer naar smaak)
  • Sap van 1/2 limoen (ongeveer 15 ml)
  • 45 ml witte rum
  • IJsblokjes

Bereidingswijze

  1. Stamp in een shaker de watermeloen met munt, agave siroop en limoensap fijn
  2. Voeg de rum en ijs toe
  3. Shake en serveer
  4. Afwerken kan je met een partje citroen of wat muntblaadjes

Waar komt Watermelon Mojito vandaan?

De oorsprong is niet echt duidelijk, maar de kans is groot dat de cocktail ergens in de Caraïben is bedacht. Cuba en Puerto Rico worden genoemd, maar ook in de VS werd deze cocktail al snel geschonken. Vandaag de dag is het een populaire cocktail die het altijd goed doet op feestjes en dan vooral bij goed weer.

Gerelateerde cocktails

Mojito

Mojito

De klassieke Mojito is het meest vergelijkbaar met een Watermelon Mojito, omdat het dezelfde basis heeft van munt, limoen, suiker en witte rum. Het enige verschil is dat de Watermelon Mojito watermeloensap toevoegt voor een fruitige twist.

Mojito recept

Strawberry Mojito

Strawberry Mojito

Deze variant op de klassieke Mojito heeft aardbeien in plaats van watermeloen, maar behoudt dezelfde basis van munt, limoen, suiker en witte rum. Het is een heerlijke fruitige optie die lijkt op de Watermelon Mojito.

Strawberry Mojito recept

Limoncello Mojito

Limoncello Mojito

Hoewel de smaak enigszins verschilt, is de Limoncello Mojito een andere fruitige variant op de klassieke Mojito. Deze cocktail bevat limoncello, munt, limoen, suiker en witte rum en is een verfrissend alternatief voor een Watermelon Mojito.

Limoncello Mojito recept