Tijd: 4 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Italië

Een heerlijke mix van bitter en zoet, de Campari Spritz is een verfrissende cocktail Met zijn heldere, oranje kleur en bubbels is deze cocktail niet alleen heerlijk om te drinken, maar ook een lust voor het oog. Of je nu op zoek bent naar een drankje om te nippen op een terras of om te genieten tijdens een dinerfeestje, de Campari Spritz is een gegarandeerde hit. Dus, als je op zoek bent naar een cocktail die je smaakpapillen zal verrassen en verfrissen, zoek dan niet verder dan de Campari Spritz.

Cocktailset

Wil jij zelf een Campari Spritz maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Campari Spritz maken

Campari Spritz is een verfrissende cocktail die je eenvoudig thuis kunt maken. Het enige dat je nodig hebt zijn een paar eenvoudige ingrediënten en een groot wijnglas vol met ijsblokjes. Het leuke van deze cocktail is dat je hem kunt aanpassen aan je eigen smaak door de verhoudingen van de ingrediënten aan te passen. Experimenteer bijvoorbeeld met de hoeveelheid Campari om de bittere smaak te verminderen of voeg wat extra spuitwater toe voor een minder sterke smaak. Probeer deze iconische Italiaanse cocktail en geniet van zijn heerlijke smaak en eenvoudige bereiding!

Campari Spritz recept

Met een heerlijke mix van Prosecco, Campari en spuitwater, is deze klassieke Italiaanse cocktail een geweldige keuze voor een warme dag of een ontspannen avond. Lees hieronder hoe je deze maakt

Campari Spritz ingrediënten

  • 60 ml Prosecco
  • 40 ml Campari
  • Spuitwater
  • IJsblokjes
  • Schijfje sinaasappel

Bereidingswijze

  1. Vul een groot wijnglas met ijsblokjes.
  2. Schenk 60 ml Prosecco en 40 ml Campari in het glas en roer kort door elkaar.
  3. Voeg vervolgens spuitwater toe om het glas te vullen.
  4. Garneer met een schijfje sinaasappel en serveer direct.

Waar komt Campari Spritz vandaan?

Campari Spritz vindt zijn oorsprong in Italië, waar het een populaire aperitiefcocktail is geworden. Het werd voor het eerst gemaakt in de jaren 1920 door Gaspare Campari, die zijn eigen merk van bitters had ontwikkeld. Het recept verspreidde zich al snel over het hele land en werd al snel een iconische drank in de Italiaanse cocktailcultuur. Tegenwoordig is de Campari Spritz een geliefde cocktail over de hele wereld en wordt het vaak geserveerd als een verfrissend drankje voorafgaand aan een maaltijd of als een licht aperitief op een zomerse dag.

Gerelateerde cocktails

Negroni Sbagliato

Negroni Sbagliato

Deze cocktail lijkt ook op de Campari Spritz omdat het gebruik maakt van Campari, maar in plaats van Prosecco wordt er mousserende wijn gebruikt.

Negroni Sbagliato recept

Americano Cocktail

Americano Cocktail

De Americano bevat net als de Campari Spritz Campari, maar wordt gemixt met soda water in plaats van prosecco.

Americano Cocktail recept

Boulevardier

Boulevardier

Dit is een variant op de Negroni, maar in plaats van gin wordt er bourbon gebruikt.

Boulevardier recept