Een cocktail maken kost tijd en vergt de nodige aandacht. Daarom is het belangrijk om met kwalitatief hoogwaardige producten en accessoires te werken om deze beleving nóg beter te maken. Als je een prachtige cocktail wil maken kun je ervoor kiezen om te werken met rietjes.

Papieren rietjes zijn er tegenwoordig in alle vormen en maten maar… niet altijd fijn om uit te drinken als ze slap worden. Ben je op zoek naar een goed alternatief dan hebben wij het ideale rietje gevonden die geen afbreuk doet aan de smaak én ook nog eens stevig blijft. Deze rietjes zijn niet alleen beter voor het milieu, maar geven ook een luxe uitstraling aan je cocktails! In deze blog willen we je graag voorstellen aan de ideale, stevige rietjes van 2023: de rieten rietjes van Straw by Straw.

Straw by Straw is een toonaangevend merk dat gespecialiseerd is in duurzame rietjes. Het assortiment is eigenlijk heel simpel: rietjes van riet en rietjes van tarwestengels. Deze rietjes zijn biologisch afbreekbaar en composteerbaar, waardoor ze een uitstekend alternatief zijn voor plastic rietjes, maar ook voor kartonnen rietjes want ze worden niet slap!

Wat de rietjes van Straw by Straw echt onderscheidt, is de kwaliteit en duurzaamheid. Elk rietje groeit namelijk in de natuur en wordt niet machinaal gefabriceerd. Daarnaast zijn de rietjes van riet erg stevig waardoor je een goede indruk achterlaat met jouw cocktails.

We gaan in dit artikel wat dieper in op de cocktail rietjes van Straw by Straw!

Ze hebben 3 soorten rietjes: rietjes van stro, rietjes van riet (classic) en extra dikke rietjes van riet (smoothies en shakes).

Allereerst bekijken we de rietjes van stro.

Duurzame rietjes van stro

Deze rietjes zijn gemaakt van tarwestengels. We horen de vraag al opkomen: “Maar daar zitten toch gluten in?” Nee gelukkig niet! Deze rietjes van stro zijn glutenvrij want gluten zitten in de zaden van de plant en niet in de stengels. Daarnaast worden de rietjes eerst goed schoongemaakt voordat je ze kunt gebruiken.

Het voordeel van de rietjes van stro is dat ze fijn aanvoelen en niet sompig worden. Als je ze net uit de verpakking haalt zijn ze poreus en een beetje fragiel, dat komt omdat de rietjes droog zijn. Doe je ze in een gevulde glas, bijvoorbeeld in je cocktail, dan worden deze rietjes iets vochtiger waardoor ze dus niet meer fragiel zijn maar juist flexibel worden.

De prijs is vergelijkbaar met papieren rietjes, vanaf 10,49 per pack van 500 stuks. Ben je een grootverbruiker dan zijn deze 6 packs misschien wel handig!

Wij vinden de longdrink rietjes van 20 cm handig voor de lange glazen, maar ze zijn er ook in een korte tumbler variant en een langere variant voor flessen.

Duurzame rietjes van riet: classic ⌀ 6-8 mm

Rietjes van riet zijn gemaakt van riet. Het zijn letterlijk rietstengels waar je uit kunt drinken Het fijne aan deze duurzame rietjes is dat ze heel stevig zijn en een luxe uitstraling geven aan jouw cocktails. Ben je fan van bamboe rietjes maar heb je geen tijd om elk rietje af te wassen? Dan is het rietje van riet een goed alternatief! Ze zijn ook nog eens voordeliger dan bamboe rietjes.

De rietjes van riet van Straw by Straw zijn er in 3 maten: 15 cm voor de tumblers en gin tonic glazen, 20 cm voor de longdrink glazen en 25 cm voor extra hoge bekers.

Ben je op zoek naar een goed en stevig alternatief voor papieren rietjes? Bekijk dan deze rietjes van riet!

Extra dikke rietjes van riet: ⌀ 9-11 mm

Ben je op zoek naar rietjes voor smoothies en shakes, of scroppino? Dan zijn de extra dikke rietjes van riet ideaal. Ze zijn stevig, luxe én worden niet sompig.

Een nadeel van de rietjes van riet is dat ze wat prijziger zijn dan papieren rietjes. Maar de kwaliteit waarmee jouw cocktails worden geassocieerd met deze rietjes, is het zeker waard! Daarnaast kun je je bedenken dat papieren rietjes sompig worden, waardoor je soms 2x een rietje moet geven. Ook kan de drink ervaring van jouw drankjes wat minder zijn en dat wil je natuurlijk voorkomen! Ben je werkzaam in de horeca en wil je deze rietjes gebruiken, maar vind je het alsnog te duur? Dan kun je er ook aan denken om het rietje door te berekenen in je cocktails, zoals dat nu eigenlijk ook al bij andere takeaway disposables gebeurt.

Waar kan ik cocktailrietjes van riet kopen?

De rietjes van riet van Straw by Straw zijn verkrijgbaar via hun webshop maar ook bij de groothandels! Je kunt ze bestellen via HANOS, Bidfood en Sligro of neem een kijkje op de webshop van Straw by Straw. Hier vind je een overzicht van alle groothandels en de artikelnummers van de milieuvriendelijke rietjes.