Je gaat net beginnen met het maken van cocktails, wat leuk! Daar heb je wel de juiste benodigdheden voor nodig. Het is dus erg belangrijk dat je de juiste spullen aanschaft om daarmee de cocktails te gaan shaken. Maar wat heb je dan precies allemaal nodig? Om niet alles bij elkaar te hoeven zoeken en alles in een keer te kunnen aanschaffen kan je bijvoorbeeld kiezen voor het aanschaffen van een cocktailset. Deze bevat alles wat je nodig hebt en bespaart je tijd met het zoeken van alle losse benodigdheden. Het is aan te raden om goed te kijken naar de cocktailset die je gaat aanschaffen. In dit geval gaat de uitspraak ‘goedkoop is duurkoop’ zeker op, want wanneer je geen goede set aanschaft kan je deze binnen de kortste keren weer vervangen en dat wil je natuurlijk niet. Er zijn 3 delen van de cocktail gear die je nodig hebt om de cocktails te kunnen maken. Dat zijn de shaker zelf, de barlepel en de muddler. Zorg ervoor dat deze 3 dingen in ieder geval terug te vinden zijn in de cocktailset, omdat je anders zelfs de meest bekende cocktails zoals een Mojito niet eens kunt maken en dat zou zonde zijn van de aanschaf van je set.

Waar moet je op letten bij het kopen van een cocktailset?

Er zijn een aantal zaken waar je voornamelijk op moet letten wanneer je een cocktailset gaat kopen. Dat heeft onder andere dus te maken met alles wat erin zit. Naast de 3 basis middelen die je nodig hebt is het ook wel handig als er nog 2 andere dingen in zitten die je voor de meeste cocktails wel nodig hebt. Let er dus goed op dat deze dingen allemaal in de cocktailset zitten. Dat gaat ook nog om een strainer en een jigger. In de meeste sets zit geen citruspers, maar dat is wel heel handig om te hebben. Heb je deze nog  niet thuis is het dus aan te raden om deze ook aan te schaffen naast de cocktailset, maar de meeste mensen hebben deze al thuis voor het maken van een lekker glaasje jus d’orange. 

Prijs-kwaliteit

Naast dat je moet kijken naar de onderdelen van de cocktailset zelf, moet je ook goed kijken naar de kwaliteit in combinatie met de prijs, de zogeheten prijs-kwaliteit verhouding. De meeste cocktails sets zitten ongeveer wel op eenzelfde prijs, afhankelijk van hetgeen dat er in de cocktailset aanwezig is, maar soms loopt dit ook behoorlijk uiteen. In dit geval kan het ook te mooi zijn om waar te zijn. Wees  niet te zuinig op je aankoop met betrekking tot je budget, want de investering is het zeker waard en je zult met een goede cocktailset nog vele sex on the beach cocktail kunnen maken.