Iedereen is wel bekend met het meest zoete shotje ooit, flugel. De meeste avondjes uit starten met een rondje van deze shotjes, waarna je al snel overgaat op andere drankjes. Het is een leuke start van de avond en het is ook niet te sterk, waardoor je gemakkelijk een aantal rondjes hiermee kunt starten. Het leuke aan dit drankje is, is dat er ook nog een heel ritueel achter vandaan komt. Wanneer je wel eens flugel op hebt, weet je dat je dan een geel dopje op je neus moet zetten en het drankje in een keer achterover moet slaan. Oh ja en vergeet het hard tikken op de bar niet om iedereen lekker mee te krijgen! Niet alleen kan je de flugel gebruiken om als een shotje te gebruiken, maar je kunt hier ook heerlijke cocktails van maken. Het heeft een uitgesproken smaak, maar juist daarmee kan je de meeste combinaties maken, wat je helemaal niet verwacht. De smaak die in een flugel zit heeft veel weg van zwarte bessen, dus is het zaak om dingen te vinden die hier goed bij aansluiten en welke deze smaak verbeteren en aansterken.

Combinaties maken met flugel in een cocktail

Wat een van de meest gekozen cocktails is in combinatie met flugel is een Gin. Iedereen kent wel een Gin Tonic, maar door deze Tonic te vervangen door flugel en daar nog wat verse bessen bij te doen heb je echt een top-drankje te pakken! Ook kan je een luxere cocktail maken die je uit een martini glas kunt drinken. De zogenaamde Pink Poison is daar een van die je gemakkelijk kunt maken met dit zoete drankje waarbij het gehele shotjes idee achterwege wordt gelaten en er plaats wordt gemaakt voor een chique cocktail waar je van kunt gaan genieten. 

Pas op voor de hoeveelheid aan suiker

Wat wel erg belangrijk is bij het maken van een cocktail in combinatie met flugel is dat je er niet te veel suikers meer bij moet toevoegen. Omdat het al een mierzoet drankje is kan je daar beter mee oppassen, omdat het ervoor kan zorgen dat je cocktail wordt verpest wanneer deze veel te zoet van smaak is. Wat je ook kunt doen is een half flesje flugel gebruiken wanneer je zelf niet zo houdt van een heel zoete smaak. Je kunt zelf experimenteren met de hoeveelheid en de combinaties naar eigen wens en behoefte.