Je kent de meest populaire cocktail waarschijnlijk wel, Mojito. Misschien heb je deze wel eens geproefd en staat deze bovenaan jouw favorietenlijstje of misschien heb je er wel van gehoord, maar heb je deze nog nooit geproefd. Voor de laatste groep, het is zeker het proberen waard! Lees deze informatie dus goed door, want hier word je duidelijk hoe je dan echt die Mojito kunt maken en hoe je er ook nog diverse varianten op kunt maken. Ben je zelf creatief in de keuken en weet je nog meer varianten, dan kan je daar natuurlijk ook lekker op los experimenteren en de meest leuke en creatieve smakencombinaties ontdekken om de Mojito naar een hoger niveau te tillen en je favoriete drankje in een andere vorm te kunnen drinken. 

De Mojito maken

Het drankje komt oorspronkelijk uit het land Cuba in Zuid-Amerika en wordt daar als zoete broodjes verkocht. De expansie naar de andere delen van de wereld is snel gegaan en heel de wereld is bekend met deze drank en maakt er zo allemaal eigen varianten mee. Het is lekker fris van smaak door de toevoeging van de limoen en zo is het in de zomer helemaal een drankje waar je mee voor de dag kunt komen. Allereerst worden er tips gegeven voor het maken van een Mojito in het algemeen. Wanneer je geen professionele onderdelen voor het maken van een cocktail in huis hebt kunt je in plaats van een muddler ook een houten lepel gebruiken Dit kan je dan gebruiken voor het stampen van de limoen en het door de Mojito heen te roeren. Om het drankje extra leuk op te dienen kan je deze afmaken met een schijfje citroen en een blaadje munt. 

Varianten op de Mojito 

De rum die je het beste kunt gebruiken voor het maken van de Mojito is er een die het liefste uit Cuba komt, de witte varianten doen het hierin het beste. Gebruik in plaats van de standaard soort aan suiker, geen rietsuiker maar suikersiroop. Mocht je geen shaker hebben, niet getreurd, want je kunt deze cocktail ook heel makkelijk gewoon roeren voor een optimale smaak! En dan nu de smaken: je kunt de Mojito aanvullen met bijvoorbeeld een scheutje aardbeiensiroop en aardbeien. Hierdoor maak je een wat zoetere variant. Je kunt zelf spelen met de verhoudingen. Ook met mango is dit erg lekker! Met een beetje vlierbloesem en wat stukjes mango, maak je er een tropische drank van.