Ben jij benieuwd naar die mysterieuze cocktail die vaak ziet gaan op het terras in een koperen beker? Of heb je deze gedronken, maar weet je de naam niet meer? We helpen je graag. Het gaat hier namelijk om de welbekende Moscow Mule, die vaak geserveerd wordt in de kenmerkende koperen beker. 

Wij vertellen je alles over deze prikkelende cocktail. 

Alles over de Moscow Mule

De Moscow Mule is een cocktail uit de longdrink klasse, hierin vallen gemixte dranken met een groter volume. Een Moscow Mule bestaat uit vodka, gemberbier, angostura bitters, limoen en ijs. 

Deze cocktail werd populair in de jaren ‘50 toen wodka bekend raakte in de Verenigde Staten. De naam werd gekozen dankzij de associatie die Amerikanen hebben met vodka en de Russische cultuur. De cocktail komt dus niet daadwerkelijk uit Moskou. In 1942 werd het voor het eerst geserveerd in de restaurants van Los Angeles, maar al snel raakte het drankje ook populair in de buurstaten. Vandaag de dag kun je bijna overal ter wereld een Moscow Mule bestellen. 

De Moscow Mule in de koperen beker

Toen de oorlog uitbrak, stopte de productie van de Moscow Mule. In 1947 werd de productie weer opgepakt. Om het drankje iets aantrekkelijker te maken werd het geserveerd in een originele metalen mok. Nu, 70 jaar later, zien we die koperen beker nog steeds veel. 

De koperen beker is enigszins omstreden omdat kleine hoeveelheden koper in de alcohol oplossen en in het lichaam terecht komen. Dit kan voorkomen worden door een laagje roestvrijstaal aan de binnenkant van de mok. 

Hoe maak je een Moscow Mule?

We begrijpen dat je nu zin hebt gekregen in een Moscow Mule. Je maakt dit verfrissende drankje gemakkelijk thuis. Neem een longdrinkglas of natuurlijk een koperen beker, en schenk hier 45 ml vodka in, gevolgd door 120 ml gemberbier. Maak de cocktail af met ijsblokjes, limoenpartjes en natuurlijk wat angostura bitters. De angostura bitters zijn te verkrijgen bij de slijterij en zorgen voor dat kenmerkende bittertje in de Moscow Mule.