Een heerlijke rum cocktail maken, hoe doe je dat?

Welke soorten rum zijn er voor je cocktail? Als je denkt aan deze heerlijke drankjes dan is rum een van de meest gebruikte soorten aan sterke drank die de cocktails zo lekker maken. De meeste cocktails worden namelijk hiermee gemaakt omdat dit een dranksoort is die goed aansluit bij verschillende smaaksoorten en bij veel mensen ook in de smaak vallen. Het is een sterke drank, maar door middel van het mixen van dit drankje met bijvoorbeeld de zoete smaak van een ananas, kokos of aardbei wordt deze smaak al snel minder en zijn er veel mensen die hier intens van kunnen genieten. De rum cocktail is afkomstig uit Latijns Amerika, waar er ontzettend veel van deze drankjes worden gemaakt en aan de lopende band worden verkocht. Naast rum is er ook veel limoen in die regio te vinden, waardoor je dit combinatie van een rum cocktail daar vaak zal zien terugkomen. Over de gehele wereld wordt dit concept verspreid en voornamelijk deze combinatie zie je vaak terug in de cocktails die er op de kaart staan.

Soorten rum cocktail

Je hebt bijvoorbeeld de meest bekende cocktail met rum, genaamd Mojito. Deze wordt gemaakt door middel van een combinatie van limoen en rum en geeft een heerlijke en verfrissende smaak. Ook de Daiquiri en de Caipirinha worden gemaakt van deze heerlijke combinatie en valt ook bij veel mensen zeker in de smaak. Het is wel heel belangrijk dat je goed op let bij het maken van de rum cocktail dat je niet te veel de verhouding tussen zoet en zuur verliest. Dat is heel erg belangrijk voor de smaak, omdat een cocktail anders ook heel vies kan smaken en dat wil je natuurlijk zeker voorkomen. Als je niet zoveel houdt van het hele zure wat de limoen uitstraalt, dan kan je kiezen om wat extra suiker aan het drankje toe te voegen om te zorgen dat verhouding goed blijft en het geheel naar eigen smaak kan worden ingevuld. Zo kan je dat overigens met alle cocktails doen afhankelijk van je eigen behoefte aan zoet of zuur.

De rum in de rum cocktail zelf

Niet alleen zijn er diverse soorten cocktails te verkrijgen waar rum in wordt verwerkt, maar hebben alle soorten van een rum cocktail ook weer een andere smaak door het soort rum dat er wordt gebruikt om deze te maken. Denk aan het gebruiken van blanco rum of donkere rum. Hier ziet alweer een heel ander soort smaak aan en de donkere rum wordt vaak gebruikt in een rum cocktail die wat sterker naar deze soort alcohol dient te smaken. Als je zelf aan de slag gaat met een rum cocktail neem dan allereerst een blanco vorm om aan de smaak te wennen en gebruik zeker niet te veel!

Soorten rum