Iedereen wordt blij van een feestje en zeker wanneer je dit doet in combinatie met een lekker drankje. Een cocktail party is een heel bekend fenomeen en steeds meer mensen organiseren een feestje die gebaseerd is op deze lekkere gemixte drankjes. Het handige hieraan is, is dat je deze helemaal zelf kunt organiseren en kunt doen op de plek waar je dat zelf wilt. Wanneer je ervoor kiest om een toffe cocktail party te gaan organiseren dan wil je natuurlijk ook dat dit helemaal vlekkeloos verloopt en dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Daarvoor worden er een aantal tips gegeven die je gaan helpen met het organiseren hiervan.

Het budget en de bar voor de cocktail party

Het eerste waar je aan moet denken bij het plannen van een cocktail party is dat je moet kijken naar het budget dat ervoor beschikbaar is. Stel dus eerst een budget vast wat je beschikbaar hebt voor dit feest, zodat je weet waar je allemaal geld aan kunt uitgeven. Een cocktail party kan je snel organiseren, of je nou een groot of een klein budget hebt. Je kunt het namelijk zelf zo gek maken als je maar wilt. Nadat je het budget hiervoor hebt vastgesteld is het ook zaak om te kijken naar een bar die je gaat plaatsen. Bij het shaken van cocktails hoort natuurlijk wel een gave bar waaraan iedereen zijn of haar drankjes kan bestellen. Er zijn diverse soorten bars beschikbaar waar je aan kunt denken als je een cocktail party geeft. Denk aan bijvoorbeeld een allround bar, een bar waar een thema aan verbonden zit of bijvoorbeeld een signature bar. De laatste bar is een bar waarmee je alleen 2 of 3 cocktails kunt maken. Dat is bijvoorbeeld geschikt wanneer je niet een heel hoog toereikend budget hebt, maar toch een leuk feestje wil gaan geven.

De cocktails voor de cocktail party!

Last but not least, de cocktails zelf natuurlijk! Dit is het belangrijkste onderdeel van de gehele cocktail party en daar dien je dan ook het meeste aandacht aan te besteden. Welke cocktails wil je gaan aanbieden? Maak daar eerst een lijst van en zorg dat je daarna een boodschappenlijst maakt met alle ingrediënten die je daarvoor nodig hebt. Denk er ook aan hoeveel gasten je hebt, want met dat aantal in je achterhoofd moet je de boodschappen gaan doen. Zorg voor drankjes waar iedereen veel mee heeft en kies voor standaard ingrediënten.