Ben je ook van plan om aan de slag te gaan als een bartender of vind je het gewoon leuk om cocktails te maken? Dan is het verstandig om eerst eens te kijken wat je hier allemaal voor moet doen voordat je aan de slag gaat. In een bar krijg je natuurlijk een perfecte cocktail, maar als je dan kijkt naar de bartender die dit allemaal op een zeer professionele wijze aan het maken is, zie je jezelf dat niet zo snel nadoen. Toch is het helemaal niet zo moeilijk om de cocktails te maken en kan jij dit zeker weten ook! Je moet alleen even in de gaten hebben hoe je dit moet doen, zodat je er gemakkelijk mee aan de slag kunt gaan. Door middel van het volgen van een workshop word jij binnen een mum van tijd een echte bartender en sta je voor je het weet ook cocktails te shaken. 

Hoe word je een bartender?

Het volgen van een zeer eenvoudige, maar toch kwalitatief goede workshop laat de drempel laag om te zorgen dat jij ook net zo goed wordt als een bartender. In een middag krijg jij alle kneepjes van het vak uitgelegd en in de avond kan jij al op een professionele wijze een cocktail in elkaar flansen en daarbij kan je dan ook nog dit drankje op een mooie  en kunstzinnige wijze serveren. Hoe leuk is dat? Hoe gaat het dan in zijn werk? Een ervaren bartender zal de taak van leraar op zich nemen en zal ervoor zorgen dat jij precies weet wat je moet doen. Doordat deze bartender al zoveel ervaring heeft en veel kennis heeft van het vak kan je alles aan hem of haar vragen en wordt het je allemaal in simpele stappen uitgelegd. Alles wordt ook goed voorgedaan, zodat je er ook een duidelijk beeld bij krijgt.

Hoe werkt de bartender workshop?

Het leuke aan de workshop van het cocktail shaken is, is dat je natuurlijk zelf ook de cocktails mag gaan proeven. Doe dus je best, want dan hoef je geen vieze cocktails te drinken! Je staat er zeker niet alleen voor, want je wordt aan een andere cursist gekoppeld waarmee je samen de cocktails gaat samenstellen. De cocktail gear die je kunt gebruiken zijn allemaal van een zeer hoge kwaliteit, net als alle ingrediënten die er tot je beschikking zijn. Net als een echte bartender sta je achter een bar en geef je aan het einde van de workshop iedereen een heerlijke cocktail.