Een wintersportvakantie is natuurlijk niet compleet zonder een gezellige après-ski en de bijbehorende drankjes. Maar wist je dat je deze populaire wintersportvakantie drankjes ook zelf kunt maken? Zo kun je de sfeer van de après-ski naar huis halen en genieten van deze heerlijke drankjes op elk gewenst moment. Lees je mee?

Onmiskenbare glühwein

Een van de meest populaire drankjes tijdens de après-ski is glühwein. Dit warme drankje op basis van rode wijn en kruiden is heerlijk na een dag op de piste. Wie houdt er niet van? Nieuwsgierig hoe je dit drankje maakt? Om glühwein te maken, heb je nodig: een fles rode wijn, 2 kaneelstokjes, 4 kruidnagels, 1 steranijs, 1 sinaasappel (in schijfjes), 2 eetlepels honing en optioneel een scheutje rum. Verwarm de wijn samen met alle ingrediënten (behalve de rum) in een pan op laag vuur en laat het geheel ongeveer 20 minuten trekken. Voeg op het laatst een scheutje rum toe en serveer de glühwein warm.

Jägermeister

Een ander populair drankje is Jägertee, een mix van thee en Jägermeister. Om Jägertee te maken, heb je nodig: sterke thee, Jägermeister, sinaasappelsap en eventueel suiker. Maak sterke thee en voeg hier naar smaak Jägermeister en sinaasappelsap aan toe. Voeg eventueel nog suiker naar smaak toe en roer goed door. Serveer de Jägertee warm en geniet van de heerlijke combinatie van kruiden en fruit.

Tiroler Jagatee: een typisch wintersport drankje

Een bijzonder wintersportvakantie drankje is de Tiroler Jagatee, een mix van zwarte thee, rum en abrikozenlikeur. Om deze Tiroler Jagatee te maken, heb je nodig: sterke zwarte thee, rum, abrikozenlikeur, honing en een schijfje citroen. Maak sterke zwarte thee en voeg hier naar smaak rum, abrikozenlikeur en honing aan toe. Serveer de Tiroler Jagatee warm en garneer met een schijfje citroen.

De Bombardino: warm en zoet drankje

Ben je bekend met de Bombardino ook een populair drankje tijdens de après-ski. Dit warme drankje op basis van advocaat en rum is zoet en romig van smaak. Om Bombardino te maken, heb je nodig: advocaat, rum, suiker en melk. Verwarm de melk samen met suiker en voeg hier naar smaak advocaat en rum aan toe. Roer goed door en serveer de Bombardino warm. Met deze recepten kun je thuis jouw favoriete drankje maken en genieten van de sfeer van de après-ski. Zo wordt een wintersportvakantie (her)beleven in je eigen huis wel heel makkelijk en verleidelijk. Welke ga jij uitproberen? Proost!