Tijd: 7 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Canada

Een keizerlijke cocktail maken? Dan zit je met de Bloody Caesar helemaal on point. Deze cocktail bevat mosselbouillon en is dus niet voor iedereen weggelegd. Vooral in Canada zie je de cocktail op kaarten voorkomen, maar hier is het drankje wat minder bekend. Wil je wat bijzonders, dan kun je uitpakken met deze cocktail.

Cocktailset

Wil jij zelf een Bloody Caesar maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Bloody Caesar maken

Om een Bloody Caesar te maken wordt vandaag de dag Clamato gebruikt, waar al mosselbouillon in verwerkt is. Alsnog heb je voor deze pittige cocktail wel wat ingrediënten nodig. Het ingrediëntenlijstje is best lang en alles heeft zijn nut om de unieke smaak van deze cocktail te bekomen. Al kan de smaak afgestemd worden op degene die sipt.

Bloody Caesar recept

Het respect van de Bloody Caesar is uiteraard een variant op de meer gekende Bloody Mary. De Clamato maakt het verschil. Door te spelen met de hoeveelheid van de ingrediënten krijg je een andere smaak. Let op, deze cocktail telt heel wat liefhebbers, maar het originele recept is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn ook mensen die de cocktail echt niet lusten.

Bloody Caesar ingrediënten

 • Selderijzout
 • 2 shots Vodka
 • 4 shots Clamato sap
 • 2 scheutjes Worcestershire saus
 • 2 scheutjes Tabasco
 • Selderijstengel
 • Peper
 • Schijfje limoen

Bereidingswijze

 1. Bevochtig de rand van je glas met citroensap en dip het in selderijzout, zo krijg je een mooie zoutrand
 2. Vul het glas met ijs
 3. Voeg de ingrediënten samen en kruid af naar smaak
 4. Werk af met een schijfje limoen en een selderijstengel

Waar komt Bloody Caesar vandaan?

De Bloody Caesar komt overgewaaid uit Canada. Je kunt het gerust als de nationale cocktail van Canada beschouwen. In 1969 werde deze bedacht in het Italiaans restaurant Marco’s. Bartender Walter Chell kwam met deze cocktail op de proppen die perfect matcht met de Italiaanse keuken.

Gerelateerde cocktails

Bloody Mary

Bloody Mary

Vergelijkbare hartige smaak door de toevoeging van tomatensap, en kunnen net als de Bloody Caesar worden geserveerd met een selderijstengel als garnering.

Bloody Mary recept

Mimosa

Mimosa

Deze cocktail past bij dezelfde gelegenheid

Mimosa recept

Corpse Reviver

Corpse Reviver

Vergelijkbare hartige smaak door de toevoeging van tomatensap, en kunnen net als de Bloody Caesar worden geserveerd met een selderijstengel als garnering.

Corpse Reviver recept