Tijd: 5 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Gentlemen’s Table Guide

Nog nooit van een Corpse Reviver gehoord? Dat is niet abnormaal, super bekend is deze cocktail niet. Maar kan je lijf een opkikkertje gebruiken of wil je je gasten wat onbekends voorschotelen, dan is deze cocktail zeker een aanrader. Ga eens van de gebaande paden en kies voor een leuke cocktail met Cointreau.

Cocktailset

Wil jij zelf een Corpse Reviver maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Corpse Reviver maken

Om een Corpse Reviver te maken heb je een shaker nodig, maar moeilijk is het niet. De basis van deze cocktail is Cointreau, dus dit moet je wel in huis hebben. Ervaring heb je dus niet nodig om een lekker Corpse Reviver op tafel te toveren en deze cocktail is dus ook geschikt voor beginners.

Corpse Reviver recept

Het recept van de Corpse Reviver is eenvoudig en draait rond Cointreau. Al bevat deze cocktail ook wel gin en Lillet blanc. 3 soorten alcohol dus, wat deze cocktail een bijzondere smaak geeft. Het is super belangrijk dat de balans goed zit, volg dus de aangegeven hoeveelheden in het recept nauwgezet. Zo gun je je gasten en jezelf de beste smaakervaring.

Corpse Reviver ingrediënten

  • 2 cl kwalitatieve gin
  • 2 cl Cointreau
  • 2 cl Lillet blanc
  • 2 cl vers citroensap
  • IJsblokjes

Indien gewenst kun je er ook nog een scheutje absint aan toevoegen. 

Bereidingswijze

  1. Voeg je absint toe, doe deze dan in een gekoeld glas
  2. Shake de gin, Cointreau, Lillet blanc en het citroensap in een shaker met ijs
  3. Strain het in het glas

Waar komt Corpse Reviver vandaan?

Deze cocktail werd ooit bedacht om katers te bestrijden. De eerste vermelding dateert al van rond 1870. De cocktail is een beetje in vergetelheid geraakt, maar duikt af en toe weer op. Deze cocktail wordt door sommige mensen nog steeds ‘s ochtends genuttigd als verfrissende start van de dag. Deze cocktail bevat aardig wat alcohol, ondanks de frisheid.

Gerelateerde cocktails

Blood and Sand

Blood and Sand

Deze cocktail heeft een vergelijkbare balans tussen zoet, zuur en bitter als de Corpse Reviver, en bevat ook een sterke drank (Scotch in plaats van gin). Het bevat ook sinaasappelsap en is rood van kleur, waardoor het enigszins lijkt op de Corpse Reviver.

Blood and Sand recept

Vieux Carré

Vieux Carré

Dit is een klassieke cocktail met cognac, rye whiskey en vermouth, plus een paar andere ingrediënten. Het heeft een complexe smaak en is een cocktail die je in een rustige setting zou drinken, net als de Corpse Reviver.

Vieux Carré recept

Last Word

Last Word

Hoewel de Last Word geen gin-tonic bevat, zoals de Corpse Reviver, gebruikt hij wel gin als belangrijkste drank en heeft het een vergelijkbare verhouding tussen zoet en zuur. Het is een klassieke cocktail die ook een beetje bitterheid bevat en een goede keuze is voor liefhebbers van gin-cocktails.

Last Word recept