Tijd: 3 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Savoy Cocktail Book

Een stevige cocktail met Schotse whiskey? Dan heb je aan de Blood and Sand wat. Er komen wel wat redelijk bijzondere ingrediënten aan te pas, je zal dus even moeten winkelen.

Cocktailset

Wil jij zelf een Blood and Sand maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Blood and Sand maken

Zelfs al ben je geen fan van whiskey, dan nog zul je deze cocktail lusten. Een Blood and Sand maken vergt niet zo gek veel ervaring en valt dan ook makkelijk te maken. Het is één van de weinige klassiekers met whiskey in. Het recept gaat al al jaren mee en je bent meestal pro of echt tegen, een middenweg is er eigenlijk niet bij deze cocktail.

Blood and Sand recept

Bij het recept van een Blood and Sand komen wel een aantal ingrediënten kijken. De smaak van het drankje is redelijk zoet en sommige mensen zullen deze cocktail misschien te zoet vinden. Als je de juiste ingrediënten hebt is het maken van een Blood and Sand cocktail een fluitje van een cent. Bij het recept moet er helemaal niet veel gedaan worden.

Blood and Sand ingrediënten

  • 3 cl Schotse whiskey
  • 2 cl rode vermouth
  • 1 cl cherry heering brandy
  • 2 cl vers sinaasappelsap
  • Een cocktailkers
  • Crushed ijs

Bereidingswijze

  1. Doe de drank en het sinaasappelsap in een shaker met ijs en schud
  2. Strain het in een gekoeld cocktailglas
  3. Afwerken kan met een kersje of een partje sinaasappel

Waar komt de Blood and Sand vandaan?

Deze cocktail komt al voor in het cocktailboek The Savoy Cocktail Book van Harry Craddock. De cocktail dook ook op in de film The Latin Lover van Rudolph Valentino uit 1922. Sindsdien duikt de cocktail af en toe op.

Gerelateerde cocktails

Boulevardier

Boulevardier

Deze cocktail is vergelijkbaar met de Blood and Sand, maar dan met bourbon in plaats van whisky. Beide cocktails bevatten ook zoete en bittere componenten.

Boulevardier recept

Corpse Reviver

Corpse Reviver

De Corpse Reviver is een mix van gin, triple sec, zoete en zure componenten, en bevat ook een klein beetje zoete vermout. Dit lijkt op de combinatie van ingrediënten in de Blood and Sand.

Corpse Reviver recept

Margarita

Margarita

De Margarita is een klassieke cocktail die wordt gemaakt met tequila, triple sec en limoensap. Hoewel de ingrediënten anders zijn dan die in de Blood and Sand, is de balans tussen zoet en zuur vergelijkbaar.

Margarita recept