Tijd: 4 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Detroit

Deze cocktail mag dan misschien niet super bekend zijn, het drankje gaat al wel jaren mee. Vooral in Amerika zie je deze cocktail op de kaart staan, maar bij ons is deze groene cocktail net wat minder populair. Zonde want zoet en zuur komen voortreffelijk samen in deze cocktail.

Cocktailset

Wil jij zelf een Last Word maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Last Word maken

Er zijn wel wat ingrediënten nodig om een Last Word te maken, wat misschien de net iets mindere populariteit verklaard. Een shaker is nodig om deze cocktail te bereiden. Enige ervaring is mooi meegenomen, maar in principe kan iedereen snel een perfecte Last Word leren maken. Meer dan 5 minuten heb je niet nodig, dat garanderen we je.

Last Word recept

Het recept van de Last Word is makkelijk te volgen. Er zijn geen kunstgrepen voor nodig. Zorg er wel voor dat je een shaker bij de hand hebt.

Last Word ingrediënten

  • 2 cl gin
  • 2 cl Chartreuse Verte
  • 2 cl Maraschinolikeur
  • 2 cl vers citroensap
  • Ijsblokjes

Bereidingswijze

  1. Neem een voorgekoeld glas
  2. Mix de gin, Chartreuse, de Maraschinolikeur en het limoensap met ijsblokjes in een shaker
  3. Schud de shaker
  4. Strain de cocktail en zeef

Waar komt Last Word vandaan

Deze cocktail werd populair in Seattle. Hier ging bartender Murray Stenson er in het Zig Zag Café mee aan de slag. Tegelijkertijd werd de cocktail door komiek Frank Fogarty ook een succes in New York. De roots liggen echter in Detroit waar de leden van de Detroit Athletic Club tijdens de drooglegging deze cocktail dronken. De groene kleur heeft de cocktail te danken aan de Chartreuse, een kruidenlikeur uit Frankrijk.

Gerelateerde cocktails

Corpse Reviver

Corpse Reviver

Deze cocktail heeft ook een gin-basis en bevat eveneens groene chartreuse en verse citroensap, net als de Last Word. Er zit ook absint in, waardoor het een vergelijkbaar kruidig en complex karakter heeft.

Corpse Reviver recept

Bee's Nees

Bee’s Nees

Dit is ook een gin-cocktail met citroensap en zoete ingrediënten, zoals honingsiroop. Hoewel het geen groene chartreuse bevat, heeft het een vergelijkbare smaakbalans van zoet, zuur en bitter.

Bee's Nees recept

Vieux Carré

Vieux Carré Spritz

Deze cocktail is een combinatie van rye whiskey, cognac, zoete vermout en benedictine likeur. Het heeft een vergelijkbaar complex en kruidig karakter als de Last Word, hoewel het een andere drank als basis heeft.

Vieux Carré recept