Tijd: 5 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Cape Cod

Als je op zoek bent naar een verfrissende cocktail die perfect is voor een warme dag, dan moet je zeker de Cape Codder proberen! Deze klassieke cocktail, die zijn naam dankt aan Cape Cod in Massachusetts, is een favoriet onder zowel locals als bezoekers van deze kustplaats.

Met zijn heldere, robijnrode kleur en zoete, zure smaak, is de Cape Codder een feest voor je smaakpapillen. Het is een geweldige keuze voor liefhebbers van fruitige en verfrissende cocktails, en een echte klassieker die je niet mag missen!

Cocktailset

Wil jij zelf een Cape Codder maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Cape Codder recept

De Cape Codder cocktail is een eenvoudige mix van vodka en cranberrysap, met een schijfje limoen als garnering. Het is een drankje dat gemakkelijk te maken is, maar toch heerlijk verfrissend en smaakvol is. Of je nu op zoek bent naar een drankje om te nippen op het strand of een feestje, de Cape Codder is de perfecte keuze.

Cape Codder ingrediënten

  • 60 ml cranberrysap
  • 30 ml wodka
  • 15 ml vers limoensap
  • IJsblokjes
  • Garneer met verse cranberry’s en limoenpartjes

Bereidingswijze

  1. Vul een glas met ijsblokjes.
  2. Voeg 60 ml cranberrysap, 30 ml wodka en 15 ml vers limoensap toe aan het glas.
  3. Roer alles goed door elkaar.
  4. Garneer met verse cranberry’s en limoenpartjes.

Waar komt Cape Codder vandaan?

De oorsprong van de Cape Codder cocktail is enigszins vaag, maar het wordt verondersteld dat het zijn oorsprong vindt in de jaren 40 of 50 in Cape Cod, Massachusetts, VS. Het was een populaire drank onder zeilers en vissers in de regio vanwege de overvloed aan cranberry’s die daar werden verbouwd. Het drankje werd oorspronkelijk gemaakt met wodka en cranberrysap, maar soms werden er ook andere ingrediënten zoals limoen of grapefruit toegevoegd. Vandaag de dag wordt de Cape Codder over de hele wereld genoten als een verfrissende en eenvoudig te maken cocktail.

Gerelateerde cocktails

Sea Breeze

Sea Breeze

Deze cocktail bevat vodka, cranberrysap en grapefruitsap, waardoor hij vergelijkbaar is met de Cape Codder, maar met een extra vleugje grapefruit.

Sea Breeze recept

Moscow Mule

Moscow Mule

De Moscow Mule bevat vodka, gemberbier en limoensap en wordt meestal geserveerd met ijsblokjes in een koperen mok.

Moscow Mule recept

Mojito

Mojito

De Mojito bevat witte rum, limoensap, munt, suiker en sodawater en wordt meestal geserveerd met crushed ijs in een hoog glas met een takje munt.

Mojito recept