Tijd: 4 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Verenigde Staten

Deze verfrissende cocktail is perfect voor liefhebbers van zure en fruitige smaken. Met zijn combinatie van wodka, cranberrysap en grapefruitsap, is de Sea Breeze een heerlijke mix die je meteen in de vakantiestemming brengt. In dit artikel zullen we je alles vertellen over de oorsprong, ingrediënten en bereidingswijze van deze heerlijke cocktail. Of je nu een beginner bent in de wereld van cocktails of een ervaren bartender, de Sea Breeze is een klassieker die je zeker wilt proberen! Lees verder om te ontdekken hoe je zelf een heerlijke Sea Breeze kunt maken.

Cocktailset

Wil jij zelf een Sea Breeze maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Sea Breeze recept

Hier is een heerlijk Sea Breeze recept om thuis van te genieten:

Sea Breeze ingrediënten

 • 45 ml wodka
 • 90 ml cranberrysap
 • 45 ml grapefruitsap
 • Ijsblokjes
 • Partje limoen (optioneel, ter decoratie)

Bereidingswijze

 1. Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.
 2. Voeg de wodka, cranberrysap en grapefruitsap toe aan de shaker.
 3. Sluit de shaker goed af en schud krachtig gedurende 10-15 seconden om de ingrediënten goed te mengen en de cocktail goed te koelen.
 4. Zeef de cocktail in een glas gevuld met ijsblokjes.
 5. Garneer indien gewenst met een stukje limoen op de rand van het glas.
 6. Roer even door en geniet van je zelfgemaakte Sea Breeze!

Deze verfrissende cocktail is perfect voor warme zomerdagen of als een feestelijke drank voor een speciale gelegenheid. Probeer het eens uit en ontdek waarom de Sea Breeze een favoriet is onder cocktail liefhebbers!

Waar komt Sea Breeze vandaan?

Sea Breeze is een klassieke cocktail die bekend staat om zijn verfrissende smaak en levendige kleur. De oorsprong van de Sea Breeze cocktail is enigszins vaag, maar het wordt vaak geassocieerd met de Verenigde Staten en specifiek met de kustgebieden zoals Florida en de oostkust. Het drankje werd populair in de jaren 1920 en 1930 en heeft sindsdien een trouwe schare fans verzameld. Met zijn eenvoudige maar heerlijke mix van wodka, cranberrysap en grapefruitsap, is de Sea Breeze een geliefde keuze geworden in de wereld van cocktails. Lees verder om meer te weten te komen over de geschiedenis van deze klassieker en ontdek waarom het de perfecte cocktail is om te genieten van een ontspannen zomerse sfeer.

Gerelateerde cocktails

Cape Codder

Cape Codder

Deze cocktail is vergelijkbaar met de Sea Breeze, omdat het ook cranberrysap en grapefruitsap bevat. Het enige verschil is dat de Cape Codder geen grapefruitschijfje heeft en geen wodka bevat.

Cape Codder recept

Sex on the Beach

Sex on the Beach

De Sea Breeze en Sex on the Beach hebben enkele overeenkomsten, zoals het gebruik van wodka en cranberrysap. Echter, de Sex on the Beach bevat ook perziklikeur en sinaasappelsap, terwijl de Sea Breeze grapefruitsap bevat. De smaak van de Sea Breeze is dan ook iets bitterder en minder zoet dan die van de Sex on the Beach.

Sex on the Beach recept

Tequila Sunrise

Tequila Sunrise

De Tequila Sunrise en Sea Breeze zijn beide fruitige cocktails, maar ze hebben wel enkele verschillen in hun ingrediënten en smaakprofielen.

Tequila Sunrise recept