Tijd: 4 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Studio 54

Een vleugje Japan in je glas? Trek in een lekkere cocktail met een opvallende kleurtje dat blikken trekt? Dan is een Midori Sour wat voor jou. De felle, groene kleur oogt spectaculair en de smaak is hemels. Ook jij kan deze cocktail bereiden.

Cocktailset

Wil jij zelf een Midori Sour maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Midori Sour maken

De Midori Sour zit vol fruitige smaken, in balans gebracht met vodka en Midori meloenlikeur. Deze cocktail bevat in principe niet zo gek veel alcohol waardoor je er zonder al te veel zorgen van kunt genieten. Deze cocktail kun je het best maken op een zomerse dag, want dan komt de Midori Sour helemaal tot zijn recht. Om een Midori Sour te maken heb je geen bijzondere skills nodig. Iedereen kan het recept volgen en deze cocktail perfect bereiden.

Midori Sour recept

Het Midori Sour recept is vrij eenvoudig. Je hoeft maar enkele zaken in huis te hebben. Bijzondere apparatuur is niet nodig, al zijn er wel twee vruchtensappen nodig. Het recept is makkelijk te volgen en hoewel de cocktail niet super bekend is, is de classic wel heerlijk.

Midori Sour ingrediënten

  • 30 ml Midori meloenlikeur
  • 30 ml vodka
  • 15 ml vers limoensap
  • 15 ml vers citroensap
  • Bruiswater

Bereidingswijze

  1. Vul een Collinsglas met ijs en voeg er de Midori, vodka en sappen aan toe
  2. Roer om te mengen
  3. Voeg het bruiswater toe
  4. Afwerken kan met een schijfje citroen

Waar komt de Midori Sour vandaan?

Deze cocktail dateert uit de eind jaren ‘70. De cocktail zou voor het eerst geserveerd zijn in de legendarisch club Studio 54, waar de cocktail meteen de aandacht trok. Enkele jaren later viel de cocktail in onmin en verdween deze bijna van alle kaarten. Ondertussen is de Midori Sour helemaal terug en weten de bartenders de unieke smaak en kleur te waarderen. Het basisproduct komt uit Japan.

Gerelateerde cocktails

Amaretto Sour

Amaretto Sour

Deze cocktail heeft ook een zure smaak en wordt bereid met een likeur (amaretto) in plaats van Midori meloen likeur. Beide cocktails zijn ook groen van kleur.

Amaretto Sour recept

Lemon Drop Martini

Lemon Drop Martini

Deze cocktail heeft ook een zoetzure smaak, vergelijkbaar met de Midori Sour. Beide cocktails bevatten ook citroensap en hebben een heldere, citrusachtige smaak.

Lemon Drop Martini recept

Appeltaart Shotje

Appeltaart Shotje

Het is een leuke en creatieve keuze omdat de smaak van appeltaart doet denken aan de zoete, fruitige smaak van Midori, terwijl de shot-stijl van het drinken van de Appeltaart Shotje ook past bij de feestelijke sfeer van het drinken van een Midori Sour.

Appeltaart Shotje recept