Tijd: 5 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Beverly Hills

Trek in een lekkere, pittige cocktail? Dan moet je de Shirley Temple eens proberen. Deze cocktail, genoemd naar de Amerikaanse actrice is ontzettend lekker en smaakt sowieso naar meer. En het mooie, het gaat eigenlijk om een mocktail! Wil je alcoholvrij blijven maar wel een lekker drankje? Dan moet je het Shirley Temple mocktail recept zeker eens maken. Wij serveren deze mocktail op heel wat feestjes en het is keer op keer een doorslaggevend succes.

Cocktailset

Wil jij zelf een Shirley Temple cocktail maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Shirley Temple cocktail maken

Een Shirley Temple maken is niet moeilijk, maar je hebt wel wat ingrediënten nodig. Goed opletten dat je alles in huis hebt, is dus de boodschap. Vaak wordt deze mocktail voor kinderen gemaakt, maar ook volwassenen kunnen perfect genieten van deze mocktail. Ondertussen zijn er heel wat tweaks op het originele recept, je vindt dus vast wel een cocktail die perfect bij je past.

Shirley Temple cocktail recept

Om een Shirley Temple te maken heb je een Collins glas nodig. Voeg vervolgens grenadine en limoensap toe. Werk af met ginger beer en klaar is kees. Afwerken kun je nog met maraschino kersen. Zoals aangegeven zijn er heel wat varianten op dit klassieke recept. Zo zijn er ook varianten met Sprite of 7Up. Goed roeren is een must om de smaken met elkaar te laten vermengen. De leuke kleur krijg je er gratis en voor niets bij.

Shirley Temple ingrediënten

  • 15 ml grenadine
  • 200 ml gemberbier
  • Marachinokersen
  • 1 limoen
  • IJsblokjes

Bereidingswijze

  1. Neem een cocktailshaker en doe er ijsblokjes in
  2. Voeg de grenadine, het gemberbier en het limoensap toe en shake
  3. Schenk de mix in een glas en garneer met een schijfje limoen en een maraschinokers

Waar komt Shirley Temple vandaan?

Volgens het verhaal werd deze cocktail bedacht door een barman in Chasen’s Restaurant in Beverly Hills. De cocktail kreeg de naam van Shirley Temple. Later een gevierde actrice en diplomate, maar toen in de tijd een populair kindsterretje. Zij kwam geregeld over de vloer, mocht geen alcohol drinken en kreeg dan deze mocktail geserveerd.

Gerelateerde cocktails

Bellini

Bellini

Dit is een cocktail op basis van perzikpuree en prosecco. Het is een lichte en fruitige cocktail met een vergelijkbare kleur als de Shirley Temple cocktail en kan worden geserveerd tijdens dezelfde gelegenheden.

Bellini recept

Mojito

Mojito

Gemaakt met limoensap, muntblaadjes en sodawater. Het is een verfrissende en zomerse cocktail met een vergelijkbare kleur en smaakprofiel als de Shirley Temple cocktail.

Mojito recept

Pina Colada

Pina Colada

De pina colada en de Shirley Temple cocktail hebben beide een zoete smaak en bevatten vruchtensappen. De pina colada bevat ananassap en kokosmelk, terwijl de Shirley Temple grenadinesiroop en frisdrank bevat. Beide cocktails hebben ook een tropisch tintje, wat ze geschikt maakt voor vergelijkbare gelegenheden.

Pina Colada recept