Tijd: 23,5 uur
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Scandinavië

Een Vodka met snoepsmaak? Dat mag je bij deze cocktail letterlijk nemen. In dit drankje worden immers de kleurrijke snoepjes van Skittles verwerkt. Een bijzonder smaakvolle en kleurrijke smaaksensatie. Het beste van beide werelden voor zoetebekken en gepatenteerde snoepers.

Cocktailset

Wil jij zelf een Skittle Vodka maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Skittle Vodka maken

Een Skittle Vodka maken is niet moeilijk, maar je moet er wel een dag op voorhand aan beginnen. De Skittles moeten immers toch een nachtje in de Vodka trekken om deze kleur te geven. Bovendien moet je ook met een zeef aan de slag. Iedereen kan het dus, maar je hebt wel wat voorbereidingstijd nodig om deze cocktail te bereiden.

Skittle Vodka recept

Het recept van een Skittle cocktail is super eenvoudig. Meer dan een kwalitatieve Vodka en Skittles in één kleur heb je niet nodig. De lekkere Skittles vind je in principe in elke supermarkt.

Skittle Vodka ingrediënten

  • Een 60-tal Skittles in 1 kleur
  • 200 ml Vodka
  • Een glazen fles

Bereidingswijze

  1. Doe de Vodka met de Skittles in een glazen fles
  2. Schud alles goed door elkaar en laat de Skittles een nachtje trekken
  3. Zeef de volgende dag wanneer je je cocktail uitschenkt, zo krijg je geen brokjes in je cocktail
  4. De rest kun je in de koelkast of vriezer bewaren
  5. Laat de Skittles een dag weken

*Weet dat er ook een alternatief met rum is.

Waar komt Skittle Vodka vandaan?

Wie deze cocktail bedacht heeft is een groot vraagteken, maar deze persoon moest wel gek op Skittles zijn. Skittles Vodka doet het goed op feestjes wegens de bijzondere kleurtjes. Zeker in de zomer zorgt deze cocktail voor verfrissing. Het kan ook als een shotje gedronken worden.

Gerelateerde cocktails

Appeltaart Shotje

Appeltaart Shotje

Dit shotje heeft een zoete en fruitige smaak, vergelijkbaar met Skittle Vodka. Het heeft een fel oranje kleur en kan geserveerd worden met slagroom en kaneel om de appeltaartsmaak te benadrukken.

Appeltaart Shotje recept

Midori Sour

Midori Sour

Deze cocktail heeft een zoete smaak van meloenlikeur en wordt vaak geserveerd met een felgroene kleur die doet denken aan Skittle Vodka.

Midori Sour recept

Sex on the Beach

Sex on the Beach

Deze cocktail is een mix van vodka, perziklikeur, cranberrysap en sinaasappelsap. Het heeft een vergelijkbare zoete smaak en heldere kleur als Skittle Vodka, en is ook een populaire cocktail voor feestjes en bijeenkomsten.

Sex on the Beach recept