Tijd: 3 minuten

Portie: 1 persoon
Oorsprong: Washington

Deze cocktail bestaat ook als shotje en heeft als voornaamste ingrediënt whisky. Moeilijk om te maken is dit lekkere drankje niet. Het gaat om een ietwat zure cocktail die een leuk kleurtje krijgt door het veenbessensap.

Cocktailset

Wil jij zelf een Washington Apple maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Washington Apple maken

Een Washington Apple maken is kinderspel. Deze cocktail maak je snel en makkelijk. Maak je de portie kleiner, dan krijg je een shotje. De verhoudingen blijven wel hetzelfde. Deze cocktail is al heel wat jaren populair en is een echte evergreen die je in enkele minuten op de bar tovert.

Washington Apple recept

Het recept is makkelijk: whisky, zure appel schnapps en veenbessensap. Met deze 3 ingrediënten maak je in geen tijd een lekkere cocktail. Varianten zijn er niet echt. Beperk je de hoeveelheid, dan kun je deze cocktail ook als shotje serveren.

Washington Apple ingrediënten

  • Partje appel
  • 1 deel zure appel schnapps
  • 1 deel veenbessensap

Bereidingswijze

  1. Doe de ingrediënten in een shaker met ijs en schud
  2. Giet het in een gekoeld glas
  3. Werk af met een partje appel

Waar komt de Washington Apple vandaan

Deze cocktail werd in de jaren ‘80 populair. Een insect verwoestte toen zowat de hele appeloogst in Washington. Deze rotte appels werden gefermenteerd en er werd een appel schnapps van gemaakt. Deze likeur werd gecombineerd met veenbessensap en whisky. Sindsdien is deze cocktail ver buiten Washington populair en vind je dit lekkere drankje op heel wat kaarten wereldwijd.

Gerelateerde cocktails

Amaretto Sour

Amaretto Sour

Deze cocktail heeft een vergelijkbare zoetzure smaak als de Washington Apple en wordt meestal geserveerd in eenzelfde gelegenheid. De Amaretto Sour bevat amaretto (een amandel-likeur), citroensap, suiker en soms een scheutje sodawater of eiwit voor textuur.

Amaretto Sour recept

Whiskey Sour

Whiskey Sour

Hoewel de smaakprofielen enigszins verschillen, wordt de Whiskey Sour net als de Washington Apple vaak geserveerd tijdens dezelfde gelegenheden. De Whiskey Sour bevat whisky, citroensap, suiker en soms een scheutje eiwit voor textuur.

Whiskey Sour recept

Appeltaart Shotje

Appeltaart Shotje

Deze shot heeft een vergelijkbare smaak als de Washington Apple, omdat het ook appelsmaak bevat. Het Appeltaart Shotje bestaat uit wodka, appelsap, kaneel en soms slagroom. Hoewel het geserveerd wordt als een shot in plaats van een cocktail, is het een goede keuze als je op zoek bent naar een alternatief met een appelsmaak.

Appeltaart Shotje recept